N som i njuta och november!

Ojh vilket väder vi har haft denna helg här i BCN :) underbart! efter en par mojiton och lite vin på fredan så NJÖT jag, Marie (en norsk tjej som också är Erasmus) och Hanna hela lördagen, först av lite promenad i stan och sedan av en kaffe nere i hamnen iklädda shorts/kjol och topp :) kan man ha det bättre en lördag i november?
-
På kvällen hade vi tänkt gå på beachparty (jo ja vet det är november men här i BCN är ingenting omöjligt) men efter lite funderas så beslöt vi oss för att gå till en bar bara vi tre och dricka lite vin i Gracía, ojh så vi skrattade och hade det trevligt! super mysig liten bar med tapas på menyn, vi delade på en tapas och en efterätt eftersom vi inte var så speciellt hungriga. SamSara hette stället och det placerade sig direkt högt upp på listan av mina och Hannas favorit ställen.
-
Ett av kvällens diskussions ämnen var vänner. vi diskuterade om olikheterna hemma i norden och här. Visst här är alla jättevänliga och man är välkommen med överallt, men som en kille härifrån sa; det är inte en vänskap på något djupare plan". nu menar ja int att folk här int har bästavänner och så men ni förstår. Samma kille kallade även oss nordbor för kalla eftersom vi inte genast öppnar oss för vilken mänska som helst, vilket ju är sant. Men vi satsar ändå på en äkta vänskap! Vi pratade vidare och kom in på ärlighet och tillit vilket ju är något väldigt centralt när det kommer till vänskap. En sak som verkligen skiljer sej mellan Norden och Spanien är just ärlighet och tillit. för att citera Hanna, hemma kan man be någon vakta din väska och de vill vakta den nästan mer än deras egen (gäller ju förstås inte alla men..), tappar du bort något kan du ofta hämta det på polisstationen eller få det tillbaka på annat sätt. folk är helt enkelt ärliga. här kan man inte riktigt säga samma sak om mänskorna. Det finns en hel del ärliga mänskor här också och vi har verkligen haft tur med vem vi har träffat :) men det är ändå ett ständigt återkommande diskussionsämne.
-
Idag började vi dagen med att njuta lite till i solen, vi gick till Parc Ciutadella med Hanna och satt på en parkbänk en stund, vi stod även och beundrade folk som dansade swing på en liten scen som finns i parken :) här kommer lite bilder från denna underbara stund!
Livsnjutare som vi är tog vi resterna av gårdagens kycklingsallad och gick upp på taket för att äta lunch i solen :) molnena kom skrämmande nära när vi hade ätit upp men vi bestämde oss ändå för att sola en stund på varsin madrass, dock med shorts och topp, inte bikini ;) när det ble för kallt och alla blåa hål på himlen var täckta av moln så gick vi tibax in i vårt lilla krypin. Kvällens program var flyttning, Marie flyttade nämligen idag till en ny lägenhet eller ett nytt rum, som är rymlig och fint :) så jag och Hanna lovade att hjälpa till :) Vi måste ha sett roliga ut då vi kom bärandes på en hel hög med saker (eftersom Marie ska va ett helt år så har hon ju en hel del saker med sej).
-
nu sitter jag bara här med min översvämmade hjärna igen! måst nog säga att det är konstigt hur många tankar som ryms in i denna lilla hjärna. Njuter lite av att bara sitta och drömma och låta tankarna gå som de vill :) snart blir de till att säga gonatt eftersom vi är lediga imorgon å har funderat på att ta en dagstur med tåget någonstans, får se vart rälsen tar oss!
-
Abrazos y besos!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0