-22 och stjärnklart!!!

är nu hemma i lilla Vasa :) allt känns som förr, lite som om man aldrig hade lämnat detta ställe! men på samma gång som om det var en evighet sen jag var här sist!
-
Snön ligger fin och vit på marken, fick lite julkänsla då jag såg granen på torget och nu ligger jag på mamma och pappas soffa under ett rött duntäcke och myser!
-
sku bra ha klarat mej med minus 10 som i helsingfors men inte ska man klaga, stjärnorna gnistrar bara lite extra fint då det är -22!!!!
-
<3

Vanda flygfält!

Sitter nu på Vanda flygfält efter en lång dag med flyg! "njuter" av en kopp finskt kaffe... (saknar det spanska kaffet) njuter påriktit av att vara i Finland, se snön utanför fönstret, veta att jag kommer att krama min mamma och många andra om bara några timmar till!
-
Så här färdig ser man ut nudå när man tagit sej så här långt
Flyget från BCN till Köpenhamn var fullt av småbarn, kändes lite som man hamnat mitt i en mamma,pappa barn träff! tur var tjejen på bara några månader som satt breve mej snäll som en liten docka :) tjejen bakom mej var dock inte lika tyst och stilla :) men alla varianter har sin charm :)
-
fick springa "maraton" för att hinna med flyget till Helsingfors men tur var så hade boardingen skjutits upp med 10 minuter så ja var i tid :)))
-
När vi hade flugit så vi bara hade en liten del kvar knastra de i högtalarna och en röst sa: Detta är kaptenen som talar, vi har fått flyga en genväg nu sista biten så vi kommer att landa tidigare än planerat.... :) tänk att det kan gå så ibland också? speciellt nu i detta kaos som försegår i Europa!
-
Sitter nu då som sagt på Vanda flygfält! kaffet är snart uppdrucket är trött så det värker i kroppen men ändå så lycklig!
-
I´m coming home, I´m coming home, tell the world i´m coming home!!!
(i´m almost home........)

Snart får ja börja min färd hemmåt!

Snart snart snart ringer väckarklockan.. eller väckarklocka är nog fel ord eftersom jag inte sovit en blund inatt! men nu när det närmar sig känns de inte så faligt mera att ögonen inte vilat mycket trots försök denna natt! Tänker inte anstränga mej det minsta och ber nu redan all flygpersonal och andra mänskor som skall se på mej idag! ser ut som en levande zombie men det bjuder jag på! Haha insåg just att bilden inte ser så hemsk ut men ja känner mej desto värre!
Nu kommer jag hem! hem till snön, hem till julen, hem till Vasa, hem till ER <3

Imorgon bär det av hemmåt!

Sitter här och håller tummarna för att min Mia (miafunderingar.blogspot.com) ska slippa hem! Hon borde ha boardat redan men eftersom det är kaos på flygfälten i Europa är hennes flyg från Linz till Frankfurt nu en timme försenat. Hoppas att hon kommer sig till Frankfurt, därifrån bär det av till Helsingfors var hon har 1 timme på sig att förflytta sig mellan flygen... olika bolag gör att det inte kommer att vara det lättaste att hinna med men ja hoppas hennes fotbolls ben klarar av detta!!! HEJA HEJA vännen <3
-
Själv skall jag flyga imorgon, start 11 från El Prat (BCN) mot Köpenhamn var jag har två timmar på mej att byta flyg :) Helsingfors är nästa stop var jag har hela 5 timmar så jag skall försöka få min kappsäck incheckad ända härdifrån till Vasa direkt och själv checka in vid transferdisken så jag inte behöver ta ut väskan och vänta 3 timmar utanför checkin! bättre med 5 timmar inne på flygfältet! Gratis internet har de också :) så just nu känns det som om inget kan gå fel =)
-
Lakanen är tvättade, lägenheten städad! Lasse och Melissa har ja laddat ner och satt in på ipoden (med lite hjälp från en viss gäst)! Jag har sovit som en liten prinsessa och humöret är på topp! väskan är packad och väger enligt min våg 19 kg så det skall inte vara några problem med den :)- hoppas att humöret och turen håller i sej några dagar till! =)
-
Tror att jag behövde gårdagen och denna dag för mej själv! lite Mia tid! plus att det blev lite MiaMiatid tack vare skype också en sak jag behövde tror jag! Just i detta nu är jag LYCKLIG!
-
Imorgon kommer jag hem! <3

Känslor...

Sitter nu här och saknar allt och alla i min ensamhet.
-
Efter en helg som inte varit lik någon annan i denna stad flyter tankar och känslor omkring som ett stormigt hav i hela mig.
iTunes radio, levande ljus och mys på hög nivå....
-
På tisdag åker jag hem... planet lyfter 11 från BCN mellanlandning i Köpenhamn (hoppas på att planet inte är allt för försenat trots alla kaosar som finns på flygfälten nu)... från Köpenhamn bär de av till Helsingfors.. här har jag råd med en lite längre försening eftersom planet från helsingfors går först 23.55.. en liten söt Linda har lovat att hämta mej 00.55 från Vasa flygfält! då är jag hemma!....
-
Saknar alla där hemma lite extra ida då jag tänker på att det är så lite tid kvar tills jag får se er igen! <3
-
Har bestämt mej för att ha en mysdag för mej själv idag å hittills går det som planerat :) känns som om jag verkligen behövde en dag med bara mej själv!
-
Nu skall jag packa lite till så att det inte är så mycket att göra imorgon!! På onsdag ses vi igen VASA!!
<3<3<3

snälla kära väder i norr!!

Jag tror nästan inte mina ögon.... landar natten till onsdag och på onsdag lovar de detta väder!!
SKONA mej!!!! här sitter man å tycker det är kallt då graderna sjunker under +5.... HUR skall jag överleva???
-
hoppas smått att det är ett litet skämt!!

N som i Nerver, Nära och Nu!

Det här med NERVER är intressant. De gör liksom lite som de vill då de har lust!
-
När jag kom hit var jag NERVös inför vad som skulle hända de närmsta halvåret. En sak jag var NERVös för var att bo ihop med en tjej, nämligen Hanna, jag är inte den lättaste mänskan att bo med tror jag iaf. Jag var rädd för att vi skulle gå varandra på NERVERna. Men så har de inte gått =) tur är väl det :)
-
Inför vårt besök till en skola här i Badalona var jag NERVös, även detta gick bra. En del NERVER har det tryckts lite extra på under en del lektioner och vid andra tillfällen! Men allt detta har också gått bra =)
-
NU är jag NERVös för att det som känts så långt borta är NÄRA.......
-
Just NU vill jag leva!! Utbytet börja gå mot sitt slut och tiden går allt snabbare så jag vill leva idag! i NUet! Denna stund kommer aldrig igen! Kan bara konstatera som tidigare att detta utbyte har lärt mej en hel del om mej själv, andra, och världen! Något jag tycker alla borde testa på! Kan iaf säga att man inte ångrar det i efterhand.
-
NÄRA, NÄRA, NÄRA..... NERVER....NERVER....
-
På tisdag bär det av hem till snön och julkänslan! NU ska ja njuta av en lite mer speciell helg!
-
JAG SKRATTAR IDAG

här är det vår!!

Sol och 2-5 grader =) känns som vår/påsk i luften! underbart!
-
Igår var en av höstens bästa dagar! Vaknade upp av ett meddelande, ringde ett samtal och fick en super nyhet!! Var med Erasmus gänget på kulturbesök och efter de på cava och smörgåsar! Stelfrusen blev man men kul hade vi :)-
-
Sen fanns det inge bättre än att komma hem, lägga sej under täcket och få se på nyaste Beck!! (tack Heidi) Pulsen upp på 300 hade vi med Hanna men ojh så vi njöt!
-
nu har jag en mindre paus i mitt fina försök till att få ner pagemaker så ja får bildkonstuppgiften gjord! vi gör sagoböcker ;) ska fortsätta med detta nu!
-
Imorgon är det fredag =)

Jag skrattar idag!

Ison & Fille -Jag skrattar idag
Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag

Vers 1
Jag har aldrig varit rädd, nä. Gått igenom sånt som varit fett wack
Livet är hårt och det visste jag då men jag följde inga råd jag är självlärd
Jag är det. Jag svär, bre
Vill leva fullt ut jag är värd det
Jag tuggar och ler. Och jag duckar problem för det är vad det är
Är det sant? Mannen, yeah!
Jag har lät mig av saker jag gjort. Saker jag sett nära min port
Där i min ort där fett med flous jämt saknades, inget vi tog lätt på
Men det var rätt så lätt att bli väck då
Folk i min närhet dom becknade hekton
Jag brukade bruka för att lämna misär
Nu gör jag så här

Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag

Vers 2
Vissa dagar är brorsan på topp andra dagar är brorsan på noll
Vissa dagar är jag redo att dra för det känns som
att ingenting spelar någon roll
Som när nära går bort, livet tar stopp
Jag lever i nuet vår tid här är kort
Jag pussar min mamma på kinden och ax
För benim vill leva ut livet till max
Är det nånting jag lärt mig i livet är det att aldrig ta nånting för givet
Låt oss skåla för det för man får det man ger
Inget mera med det allt är skrivet
Gårdagen är redan förbi. Morgondagen är för långt bort i tid
Tar vara på tiden jag fått, det är så jag vill leva mitt liv

Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag

Så jag skrattar idagx3
Följde inga råd jag är självlärd
Jag är det. Jag svär, bre
Vill leva fullt ut jag är värd det

Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag

Julklappar julklappar julklappar????

Julen är en av mina favorit tider på året, men allti skall den inledas med denna stress över vad man skall köpa till vem...
-
har hittills inhandlat 2 hela julklappar... dagens mål är att hitta resten! har som tur några på klart så de lär inte ta länge att hitta men resten... ojoj! plus att man i år inte kan köpa så tunga julklappar.. man ska ju få hem dem på flyget också! Men nu ska jag iaf ge mej ut i vimlet på Barcelonas shopping gator och finna de resterande julklapparna :)-
-
Fjolårets julgran =)

Julmys x 2

I fredast hade vi julfest med katalanska klassen plus några till, det var roligt att se alla igen :) var smått uttråkad innan festen så jag tog tillfället i akt och testade på att göra lockar med plattång (så som Lotta har lärt mej förra våren). Det var ett arbete för sej men nöjd ble jag! så ett extra tack till Lotta :)
Måst säga att jag att det var en bra julfest trots att det nog inte skulle kunna kallas julfest om det inte var för att den var just i December :) men man kan aldrig ha tråkigt med dessa personer!
-
På lördag skulle vi ha vår egen lilla julmyskväll med några vänner och pepperkakor hos oss, sedan ut och äta alla tillsammans och avsluta kvällen på en bar:)- Mysigt hade vi iaf :)
Vi gick till en buffé restaurang och ni kan aldri gissa vad jag åt :) en stekt sjögurka, å ja kan även meddela att sjögurkan ännu levde före den hamnade på stekbordet... bildbevis kommer här!
och det var tillome ganska gott, smakade lite liknande som en räka :)
sen gick vi till en bar var det var mjuka sköna soffor, goda mojiton (inte princesa goda men) och mörkt.. en viss liten finlandsvensk tjej blev trött, tur fanns det en snäll standintutor som erbjöd sin axel en stund :)
som ni ser! Trött är rätt ord!
-
Idag är det en alldeles speciell dag! en dag som jag missat två gånger de senaste 4a åren, en dag då jag sku vila vara hemma å fira!! Det är nämligen MARIEs födelsedag!! Grattis sötis!! hoppas du har en underbar födelsedag där hemma!!
FÖDELSEDAGSBARNET
Grattis vännen! <3

ush nu börjar det jobbiga...

i våras när folk åkte hem för att spendera sommarlovet i andra städer än vår underbara studiestad och min hemstad Vasa var det med några tårar i ögonen som man sade hejdå, när jag sa hejdå till de andra dagen då jag satte mej på flyget mot varmare breddgrader och Barcelona var det några tårar till som rann ner för kinderna. Allt detta var den jobbiga biten med att åka till Barcelona för ett halvår... Då hade man ingen aning om hur det skulle kännas att säga hejdå till vänner som man inte vet om man ser fler gånger i livet!
-
(In English for you....there were some tears this spring when people went home to their hometowns for summer holidays, when i said goodbye to the others the day that i took the plain to BCN there were some more tears. All this was the hard part when it came to go to Barcelona for ½ a year... I had no clue then how it would feel to say goodbye to friends that I might never see again...)
-
Då vi åkte iväg till Madrid senaste fredag hade vi kvällen innan sagt hejdå till Babsi.. min partysyster!! TUR kommer hon tillbaka en sväng i Januari!! annars hade det nog runnit tårar ner för kinderna kan ja säga! vem sku int sakna en tjej som denna:
-
(We had just said goodbye to Babsi when we left for Madrid last friday.. my partysister!! Luckely she´s coming back in January!! otherwice there would have been some tears pooring down my face! Who wouldn´t miss a girl like this??)
-
To my PARTYsister Babsiii!! <3
-
She knows how to party...
She might not know what kind of shoes she should wear to the discos...
she´s Italian so she knows how to cook (at least some things)...
and also how to eat ;)
She also knows how to ride a Vespa with style...
but the thing she does best is being a friend!!
See you in January sis!! <3

Tack!

Här kommer ett litet tack till två personer, ni förgyllde min dag genom att skicka detta lilla kort!
tack från ett nästan 20 grader varmt Barcelona <3
-
nu har ja även fått lite voltarén på ryggen så nu mår denna fröken lite bättre! kanske man kan få sitta upp en stund nu :)

I´m coming, I´m coming home, tell the world that I´m coming home!

nu är det inte mycket kvar till jullov.. ligger i sängen (eftersom ja int kan röra mej något extra pga min rygg). Lyssnar på Diddy, Dirty money - coming home och tänker på att det nu är 12 dagar tills jag åker hem...
eftersom ja inte kan göra mycket annat än ligga här på rygg så har ja gått igenom lite gamla foton :) så här är nu några som jag hittat :)
alla har vi varit fjortisar!
Villan
friends for life! (från vaggan till graven) <3
<3
vi fyra 2006, kanske de sku va dags för en tjejkväll när ja kommer hem och förnya fotona lite ;) <3
syskon kärlek <3
-
nu bestämde sej netet för att inte ladda upp mer foton.. :(
-
det är med blandade känslor som jag tänker på hemfärden om 12 dagar... ska iaf njuta av sista helgen lite extra ;)
-
nu ska ja se om ryggen kan tänka sej att ta sej ti apoteket efter lite muskelsalva! får se om de har voltaren här ;) tror ju knappas det men kanske spaniens svar på Voltaren är minst lika bra :)
-
<3

Madrid 3.12-7.12.2010 =)

Det har varit långhelg i Spanien igen! Så vi passade på att åka till Madrid för att upptäcka huvudstaden. Planet skulle lyfta 11.00 men pga olika saker så var det nu försenat och vi kom iväg först 12. När vi väl landat i Madrid fick vi veta att luftrummen ovanför Madrid är stängda så inge mer flyg skulle landa eller lyfta under ett par dagar! vi var ett av de få flygen som kom sej från BCN to Madrid! tur det för oss! När vi steg av metron och kom upp på gatonivå insåg vi att det som alla sagt om att Madrid är kallare än Barcelona verkligen stämmer.. Det var kring 0 grader och iskallt! Vi fick i oss lite Sushi och tog sedan bussen till David var vi skulle sova :)
fick ju iaf användning för vinterjackan nu =) Solen var med oss fredag-lördag iaf så det var skönt :)
-
Freda kväll blev de salsa, barrunda och lite disco som fick stå för programmet! vi skrattade och dansade och hade roligt alla tillsammans :)
-
Lörda hade vi tänkt sätta på shopping så vi tog bussen in till stan och satte igång att gå längs Gran Via och sedan runt omkring Sol :) Sönda blev de mera shopping och måndagen var det TuristJaVisst som stod på schemat :) här kommer lite bilder från huvudstaden :)
Spanien älskade Jamon
December???
regn och slask
Det var 3 halvdöda tjejer som satt sej på flyget hem på tisda morgon :) det va så underbart att komma hem till baka till Barcelona! säger som Marie sa Home sweet home Barcelona <3
-
Efter att nu ha sovit 12 timmar blir de back to reality och lite skolarbeten!!

RSS 2.0