DAY 1

så var de alltså dags för äventyret att ta fart, efter att ha firat den hittills lugnaste men även mysigast villavslutning i mitt liv. tackar alla som var med för det! kunde int att fått en bättre sista dag i Vasa (eller rättare sagt Replot) än så :)
-
måst säga att ja var förvånad när alla som deltagit i firandet steg upp imorse med mej trots att klockan var 07.30 och de flesta hade druckit en hel del kvällen/natten innan. och ni två som steg upp å körde mej i land me båten! ni ska ha ett extra tack!
-
måst säga att det var en trött tjej som satte sej i bilen 08.00 och började sin resa ner mot helsingfors för att påbörja ett 5 månader långt äventyr. sov nog hela vägen ner!
-
väl framme på flygfältet var det blandade känslor, men det var med stora förväntningar som jag gick genom säkerhetskontrollen och lämnade alla jag känner hemma och söka nya bekantskaper på nya breddgrader! som vanligt går ju int allt rätt på flygfält och när jag kom till gaten så var det något konstit med min sittplats.. nej men så konstit tänkte jag i mitt stilla sinna (efter vår något förlängda semester i våras pga ett visst vulkanutbrott så förvånade inget mej mera) det visade sej trots allt att de bara hade flyttat mej lite längre fram i planet.
-
framme i Barcelona så fick vi vänta 50 min på våra väskor.. konstit hur vissa saker kan ta så otrolit länge!!! men med en stor väska på 23,5 kg och med två mindre väskor i handen var de en ny modigare Mia som gick ut ur terminalen.
-
Hanna mötte mej vid lägenheten:
Vårt hem de kommande 5 månaderna.. trångt men mysigt, för att int tala om VARMT!! när jag landade meddelade kaptenen med lugn och fin röst att det är hela 26 grader ute å då var kl. halv 9..... halv 9 å 26 grader.. de är annat än vad vi har hemma det... mellan 4 å 9 grader på nätterna... så klädseln jeans å tröja var ingen hit kan ja säga er!!
-
tisammans med hannas två kompisar gick vi ut för att äta lite mat och sedan följde de mej hem tillbaka till lägenheten för att sedan fortsätta sin kväll ute på stan eftersom detta ju är Hannas kompisar sista kväll i Barcelona.. lilla jag trött som man är efter en heldag på resande fot med tusen nya intryck insåg att sängen kanske nog är det bästa just nu!
-
har hittat en ny bästa vän också sen jag kom hit.....
..... dvs. fläkten!!! tur att vi har hela två sådana i lägenheten, annars skulle de nog vara svettigt!
-
men nu skall denna lilla fröken söka sej i säng så att hon orkar me allt som händer i morgon :)
-
Vi hörs!!

hejdå mina 7 trogna vänner!

börja dagen med en nästan 2 timmar lång lunch i Alexander me Nina :) om det stämmer att ett gott skratt förlänger livet så kommer jag å Nina aldrig att dö!
-
väl hemma i lägenheten igen sattes musiken på full volym.. å ni kan ju gissa vem som ljöd ur högtalarna....... Winnerbäck!!!!! <3 Har städar ur bilen ida också.. kan ju säga att det samlats en hel del under sommaren som gott.. har ju i princip bott i bilen! :) allt från uppblåstbar säng till pajform och gummistövlar hittades :) dock inga käpphästar som Nina lyckats gräva fram ur sin bil men.. (hagennina.blogspot.com).
-
nu väntar nerpackningen av mina 7 trogna vänner, dvs mina långlivade grönväxter! kommer definitivt att bli tomt i min lilla 23 kvadratare när dessa 7 underbara försvinner.. eller försvinner gör de ju inte men de åker på semester till mommo :D

tillbakablick på åren som gått!

Har just kommit hem från min första och sista ollis tisda denna höst.. sorgligt men sant! å när ja satt där med min cider i handen å såg alla mer eller mindre fulla gulisar insåg jag att dessa 3 år på peffan har gått sjukt snabbt? när ble vi så här gamla? först var man gulis, allt va spännande å nytt. kommer ännu ihåg min första dag på pf (började 2 dar senare än alla andra pga lite semester i bulgarien) ja kände ca 2 mänskor av närmare 80-100 st tur var gick ju dessa två på min klass :D Första intrycket av alla mänskor kan ja säga att definitivt var fel och allt man gjorde från dag ett fram till julen var nytt nytt å åter nytt!! Livet i hemstaden Vasa hade blivit ett äventyr i sej!
-
efter julen började man ha lärt känna sina klasskamrater samt hitta några få vänner i andra klasser.. men man höll till 100 % på sin egen grupp/klass. inte kunde man blanda sej för mycket me de som gick i nån annan grupp? vafö sku man de? GULIS va en tid för sej å den tiden har bara lämnat sköna minnen efter sej :D
-
när man väl upplevt gulisåret och inte ville sluta där med alla nya äventyr så blev man ju såklart tutor!! har aldri gjort ett bättre val i mitt liv :D att vara tutor va super!! man fick uppleva allt en gång till :)-
-
efter ett år som tutor blir man så klart GAMYL.. gamling... å man får åter igen uppleva det mesta av fester å annat skoj som hör studielivet till!! man hade nu hittat sitt eget "gäng".. dvs blanda sej me andra grupper och hitta likasinnade mänskor :) endel var de samma som man hittat direkt som gulis men många var även nya bekantskaper :)
-
nu när man börjar fyran och dessutom skall åka bort ett halvår är man vadå? jo man är fjärdeårets studerande.. och gissa om man blir chockad då man inser att man inom loppet av 1½-2 år förväntas bli klar från skolan??? WHAT... jag, vi, gänget KLARA?? hur hänger detta ihop?
-
tur har vi alla förstånd nog att ta ut det mesta av den tiden som vi har!! så vi kommer nog aldri att bli tråkiga gamla studeranden.. vi kommer alltid att vara VI :D
-
samtidit som jag insåg allt detta kom ja å tänka på hur sjukt mycke man kommer att sakna Vasas studieliv.. inte bara alla vänner utan även hela livsstilen som finns här?
-
trots de att ja kommer att sakna allt å alla är jag nu mer säker än nånsin på att detta lilla äventyr i Barcelona kommer att bli ett av de bästa i mitt liv, med dessa ord säger jag tack för denna olliskväll och gonatt :D

6 days to go!

mera packas ida å tvättas! börjar påriktit undra hur ja ska få allt in i kappsäcken som redan är så här full...
å då har ja inte ännu packat det som ligger i tvättmaskin för tillfället... å ja kan ju meddela att detta inte handlar om en maskin utan om 3 maskiner med kläder...
tur finns de ju butiker i bareclona också ;) så ett å annat MÅST man ju köpa på plats :)-
med vad allt behöver man med på ett 5 månader långt äventyr där graderna kommer att gå från kring 30+ - 10+ under den tiden man är där... Detta har ja kommit fram till hittills:
  • shorts
  • jeans
  • toppar
  • långärmade blusar
  • hoppare
  • underkläder
  • alla dush, smink, hår produkter
  • kamera
  • dator
  • stickning
  • symaskin (liten handsymaskin som ja fått av mommo)
  • träningskläder
  • laddaren till kamera, ipod och telefon
  • pass
  • pengar
  • biljett!!!!!
  • skolpappren
  • ...........................................
å listan blir bara längre för varje minut som går.. tur får man ha med sej en väska in i planet också :D
men nu ska ja återgå till mitt packas å sen blir de lunch me Marie för första och sista gången i Alexander i höst :/ sorgligt men sant!! fast lite kul blir de fö alla nya gulisar är på plats ida ;)

5 månader - 24 kg

hur i hela fridens namn har nån tänkt att man skall kunna få me sej allt man behöver i 5 månader då man bara får ha en väska på 24 kg?? har påbörjat mitt packas och det går inge vidare... har halva kappsäcken full men ännu har ja inte packat det som ligger i tvättkorgen. me tanke på att ja bara tvättar en gång i månaden så är de ju inte så lite som ligger där.. närmare bestämt två hela ikea kassar me kläder.. allt ska visserligen inte med men en hel del hade jag nog tänkt packa ner i väskan... får hyra in nån som kan agera tyngd och sitta på väskan sen då den ska dras fast.
-
fick mitt HM paket ida som innehöll solglasögon och bikinin :) ska nog bli skönt med värme, sol och bad :) tur kom paketet just idag för annars hade jag inte hunnit ge födelsedagspresenten som också befann sig i paketet. gjorde iaf kalasbarnet till en lyckli ägare av ett par solglasögon :)
-
nu ska ja springa ner till siwa å inhandla nåt ätbart så man får lite mer energi.. viket ja kanske int behöver för tillfället men kurret som magen för tyder på annat :)

...


KOM ÄNGLAR - LARS WINNERBÄCK
Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvudet
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

O jag somnade den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria
men det visa sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria
Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon
och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick
där ifrån

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och natten som kom sov du vaken och drömde om allt
allt som vi kunnat göra
Om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt,
och nån att beröra
Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken
men själv,själv låg jag tyst i min säng och så frälst av den farliga branten -
jag liksom föll över kanten

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis fryser nu sakta till is

Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat
Jag satt där med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat

Kom änglar och ta mig till henne och ge mig en chans
för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne någon annan stans

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis ja det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och här sitter jag, baddar såren med salt
medans allting fryser till is

Men den vackraste stunden i livet var den när du kom...

kom änglar kom älvor, det börjar bli kallt...

sakta men säkert kommer hösten allt närmare nu... och detta innebär att mitt lilla äventyr på 5 månader snart sätter igång. Känslorna är blandade, ena stunden jublar man och vill sätta sej på ett flyg direkt och åka iväg å andra stunden vill man bara strunta i allt å stanna hemma!
-
jag hatar att säga hejdå!! varför ska man behöva göra de? önskar man kunde ta me alla i väskan så man sku slippa att sakna nån.. konstatera ida att de nog kommer att bli svårt att bara lämna allt man har här i 5 hela månader utan att fälla någon tår.
-
tur finns de skype iaf, har under de senaste dagarna informerat alla vänner om att de absolut måst ta å skaffa sej skype nu så vi kan hålla kontakten via det :D jag är så glad för all modern teknologi som gör det mesta möjligt.. allt var inte bättre förr ;)
-
imoron börjar allt svåra, hejdåsägas, packas, fixas.... allt!!! å STORSTÄDNING av lägenheten är högst upp på listan.. för man kan ju int åka iväg å lämna ett bombnedslag efter sej... så nu blir de gonatt så man orkar med allt imoron!
-
säger som ja sa på min hejdåfest i fredast, INGA hejdå bara  VI SES och INGA tårar!!!!

Vasa-Barcelona

nu är flygbiljetten bokad, tutorn kontaktad och lägenheten fixad... de närmar sig med stormsteg!!
Kommer att sakna Vasa med sina ca 60 000 invånare nåt otroligt då ja far! Känns konstit att veta att alla vänner kommer att fortsätta sina liv normalt här med studier och jobb samtidit som jag ska ut på äventyr i Barcelona med dess 1,5 miljoner invånare.. snacka om skillnad!
-
har försökt att fundera va allt man behöver ta me sej men kommer ingen vart! vad behöver man då man ska va borta i 5 månader???? ALLT?? Sku de int vara för herr feber å fru snor som jag förtillfället har på besök så sku ja säkert redan ha packat hälften :)
-
Men nu ska ja återgå till mina försök med att bota feber å snor! för i helgen SKA jag vara frisk för då är det dans på på jobbet å gissa vem som står i baren ;)

några bilder från Åland

finsk semester i parken

ÅLAND, WINNERBÄCK <3

Fick/tog tre välförtjänta dagar ledigt från jobbet å stack iväg till Åland med Bina, Nina och Anna :) Winnerbäck stod som huvudmål men allt som kom på köpet tackade man inte nej till, bilresan ner, vikingline å äventyret i sig :)
-
Vi starta 03.00 från Vasa natten till måndag! Nina och Anna sov sött i baksätet samtidit som jag å Bina turades om att köra. Målet var hamnen kl 08.00 :) Biljetterna var packade och likaså allt annat som vi äger å har, bl.a min uppblåstbara säng.
-
Väl framme i hamnen var de fixning, du kan tänka dej hur de såg ut när vi satt i bilkön i hamnen alla med varsin sminkväska och spegel framför sig :) kan berätta att en och annan kolla smått snett på oss men vem bryr sig! DET KALLAS 4 TJEJER PÅ SEMESTER ;)
-
På båten blev vi chaffisar rätt trötta efter att ha fått i oss lite mat så vi somna mitt i en trappa på ett "loft". jag vakna av att en kille stod och småflinade åt oss där vi låg halvt på varandra å susade! De bjuder vi på :P
-
Väl vakna lyckades Bina bli uppraggad av en 10-12 årig pojke som bjöd henne på banan och kastade vindruvor på henne :)- Senare under båtresan fick vi även höra samma lilla kille sjunga sommartider under karaokestunden ;)
-
ÅLAND!! vi anlände till Mariehamn på måndagen kl 14.10 och efter det började korkandet! vi tog en powernap i lägenheten sen var de bara att snygga till sej å söka sej till stan :D Vi hittade ett gäng i parken och fortsatte därifrån till Knorring för att pröva på våra första ässämix shottar, de kom att bli en hel del fler under de två kvällarna som vi var på Åland. Vi avslutade kvällen på Dinos efter att en del av gänget försvunnit lite åt olika håll X)
-
TISDAG: Winnerbäck!!! efter att alla tjejer återvänt till lägenheten under förmiddagen var de fixning på hög nivå igen! sen packades väskorna fulla med öl och vi stack iväg till en liten park breve gästhamnen där vi satte oss på en bänk och firade lite finsk semester i form av tre tjejer ensamma på en parkbänk med varsin öl i handen! när vi tillsist kände oss smått ensamma och malplaserade sökte vi oss in till stan och parken breve området. där hittade vi en ny bänk var vi fortsatte vårt öldrickas. Klockan närmade sig Winnerbäck så vi sökte oss in på området å drack några lonkeron... stämningen höjdes för varje minut! å sen sprack de!! WINNERBÄCK.. de va underbart å helt klart bäst!
Efter att ha avnjutit 1½ timme med Winnerbäck och även hittat Ida bar de av till ARKEN :D då inte mitt jobb arken på replot utan Ålands ARKEN :) hittade en och annan ny bekant där och kvällen slutade inte före det blev morgon!
Sen var de bara att packa ihop sitt pick å pack å åka hem ti Vasa igen för att jobba! Måst säga att detta lätt var ett av de bästa äventyr som jag varit med om!
Jag å Bina har redan satt igång med att planera kommande äventyr! för ja ska hinna med iaf ett till innan ja åker iväg till Barcelona :D
Tackar alla som gjorde dagarna på Åland underbara!!!!

RSS 2.0