Slut som mänska men lite lycklig ändå!

Vilken jäkla dag säger jag bara! har varit på universitetet i nästan 10 timmar, kan ni tänka er 10!!!! började som vanligt med engelska a la högstadie ;) det var kul idag men måst nog säga att vi har de allt bra där hemma :)
Sen var det dags för spanska lektion å spanska tent... mindre roligt, läran sa efter tenten att alla är godkända så ja antar att det gick helt ok trots att jag vet att jag gjort några stora missar! men vet ni! detta var min andra och sista tent under tiden i BCN :)
-
lyckades hur som helst somna i universitetets matsal idag.. lyckat ja vet! men sånt händer då man är trött! hur som helst lyckades jag ta mej hem utan att somna i metron efter tenten :) det blev ett snabbt ombyte till mjukis outfitten å nu sitter jag här i vår säng/soffa/matplats ;) kärt barn har många namn ni vet :)
-
I måndast var de fotboll för hela slanten! Barca mot Real Madrid!! vilken utklassning, tillome jag som int är strösta fotbollsproffset (int äns det minsta....) njöt av matchen! Matchen avnjöt jag å Hanna i sällskap av 2 stycken italienare en Maltabo å en Katalan (tror jag) på en irish pub nere vid stranden :) duktiga som vi var for vi inte ut efter att Barca tagit hem segern, vi gick iställe hem till vårt lilla krypin för att studera spanska :)
-
Igår efter 2 timmar effektivt läsande och med tusen och ett verb snurrandes i huvudet bestämde vi oss för att gå ut till en mysig bar som vi sett tidigare då vi vandrat hem på el borns gator :) vi fick oss varsin Coronita och njöt! lite belöning skall man väl ha då man studerar så flitigt :)
Köpte mej även en liten julklapp igår eller två en till mej å en till någon annan :) min egna hitta jag i gamla stan och jag bar hem den i denna fina påse :)
Nu tror jag att ja ska sova en stund och sen blir de late dinner (precis så som de ska va här i Spanien)

4 timmars sömn å sen denna dag.....

Efter att helt ha glömt tiden igår pga en givande diskussion på skype blev det endast 4 timmar sömn innan dagens engelska lektion.. å vilken lektion... welcome back to secondary school säger jag bara!! 30 yra höns i en klass där eleverna skall leka lärare för stunden!! ojojoj.. rop å skrik å ljud å kaos, det sammanfattar det hela rätt så bra!
-
påvägen hem stannade jag i en liten garnbod! äntligen fick jag köpt lite garn, okej visst de har kanske inte riktit förstått sig på gamla hederliga yllegarner här men jag hittade iaf ett som innehöll relativt mycket ylle i sig :) har suttit här hemma å stickat hela dagen eftersom vi har haft mögel på väggen och det idag skulle komma någon hit å fixa det... denna någon skulle komma mellan 10 och 14.. bra ;) eftersom vi ju var i skolan till 11 meeen.. vi meddelade detta, trots det så kom ju denna person 10 när vi inte var hemma. tur insåg ju vår landlord att vi hade meddelat om saken så det kom en ny mänska kl 14.15... denna söta lilla kinestjej kunde inte ett ord på något annat språk än spanska så lilla jag har nu haft lite charader här ;) vi hade nämligen tvättat bort möglet från väggen.. vem vill nu sova med mögel bredvid ansiktet? inte vi iaf. Jag visade även bilderna åt tjejen men hon bara nickade och log och sa hejdå!? häftigt! vi fick order om att vädra mera och inte ha på batteriet så mycket.. ;) är ju underbart eftersom det är 15 grader i vår lägenhet om vi inte har på batteriet.. å hur ska vi vädra.. har ju bara ett litet fönster ut i trappan? tur hämta mamma vinterjackan..nåja nog om det. Ca en timme senare kommer grannarna och knackar på. De undrar om jag sett eller hört något konstigt för de har blivit rånade... mitt på ljusa dagen! Deras datorer var borta! kameran och pengarna som låg bredvid datorerna fanns kvar, även laddarna till datorerna fanns i lägenheten men inga datorer.. KUL, rån mitt på ljusa dagen i lägenheten mittemot? det värsta är ju att jag och hanna har suttit här hemma mellan 11 och 14 så vi borde ju ha sett/hört något? men nej nej!
-
Nu tar vi varsitt glas lambrusko med hanna och slappnar av efter en händelserik dag.. tror bestämt att det blir en mojito på princesa 23 ikväll efter allt detta!
-
för att återgå till något mera trevligt så tänkte jag berätta om mitt och Hannas lilla besök till en grundskola i Badalona igår. Vi hade fått lov att följa med Alexis till skolan där han gör sin praktik och hålla en liten presentation om tomten och Finland och SNÖ :)
Det var en underbar upplevelse! alla barnen var så söta! vi fick en hel hög med teckningar som vi nu tänker pryda våra väggar i lägenheten med :) Även barnen tyckte det var roligt med besök från ett land så långt borta, det ställde till och med frågor till oss :) skall sätta upp en bild här sedan med alla de fina teckningarna bara vi fått dem upphängda!
-
Men nu hör jag att det snart är min tur att dusha så jag skall sluta skriva! laddar upp en bild på vårt mögelhörn istället!
-
3 (½) vecka kvar nu och blandade känslor <3
ha det gött !!

Lycka <3

Lycka är de små speciella tingen i vardagen!
-
lycka är att få krama om en vän man saknat, att få skratta så att tårarna rinner, att höra en låt som beskriver känslan man känner på pricken, att prata med någon man saknar på skype, lycka är även att sakna någon för då inser man hur mycket man faktiskt kan tycka om en mänska. Lycka är att längta!! Lycka är många ting!
-
Senaste helg hade jag min Mia här på besök från Linz! Lycka! <3 några tårar rann ner för kinderna, en blond tjej med smilet upp till öronen! Det är min Mia det! Saknar nu henne ännu mera! konstigt hur det kan vara så, när man just sett en mänska så saknar man personen ännu mer! Våra pyamaspartyn, stickase, broderase på min balkong! alla långa nätter med Melissa Horn, skratt och tårar! alla minnen vi skapat tisammans! Ojh va jag saknar henne nu!
vi hade jätteroligt hela helgen och gjorde allt från att dansa och äta batonger till småprat och resaurang besök!
-
Lycka är också när jag och Hanna är så trötta och uppgivna under spanska lektionerna så skrattet bara bubblar i kroppen, eller när vi en kväll lägger oss i sängen och börjar fnissa! att skratta åt precis ingenting så att tårarna bara sprutar det är lycka! Efter alla dessa skratt kommer jag att leva tills jag är 200 år!
-
Musik... behöver man säga mer än så? vad vore en dag utan musik! lycka är att få lyssna på en låt på väg till universitetet i metron, lycka är att få somna till en av dina favorit låtar!
-
Lycka är att få ett mail som får tårarna att rinna, inte av sorg utan av saknad och kärlek <3
-
Lycka är att kunna se en mänska tack vare skype! att få prata med någon man saknar och tycker om! Även att få höra vad en sprallig liten Ida pysslar med eller vad Linda har haft för sig via msn förgyller vardagen!
-
Sakna!! Har nu mer och mer börjat längta till slutet på December.. ett besök, en hemfärd! en julhelg med de allra bästa! vad kan göra dej lyckligare än det?
-
Det är de tingen och de personer som du har i vardagen som är lycka!!
-
Lycka är även att drömma!
-
gonatt!

Se Messi göra mål LIVE!!!

OJh vilken upplevelse man har fått vara med om i onsdas! FC Barcelona - AD Ceuta LIVE på Camp Nou!!!!! Oj Oj Oj säger jag bara! Även fast AD Ceuta kanske inte hör till de bästa lagen och vi inte betalade högar med pengar för att se matchen så var detta definitivt en av di bättre stunderna i livet! Här kommer lite bilder så ni får se hur underbart de var! eller okej de går inte att visa man måste uppleva det! men iaf...
-
Jag vet att det är en stund sen jag skrivit men då det tar ca 30 min att ladda upp en bild så det blir inte mycket skrivande per gång då :(
-
Efter fotbolls matchen hade jag besök av mamma och syskonen hela helgen! <3 det var så skönt att få se dem igen!
Tog dem me till en Tapas bar :)
och till Princesa 23 på en Mojito förståss!
Lunch utanför Katedralen
på en blåsig strand...
deras högsta önskan var att få besöka akvariet ;)
börja me lite mindre fiskar....
till tunneln med de större fiskarna, så som......
....hajarna!!!!
Gissa vad de ser på......
Pingvinernaaa...!!
Längtar nästan lite till julen nu när man får se dem igen! (int pingvinerna men min familj)...
-
Helgen innehöll även lite annat smått och gott, bland annat skaffa vi oss några nya vänner från Portugal :) så i Januari blir det en helg i Porto för min och Hannas del! =)
-
Veckan och vardagen började igen följande måndag.... kulturkurs stod på schemat:
turist javisst ;)
vi fick lära oss lite om olika byggnader och kvarter i Barcelona, intressant men kallt var det :)
Jag har även lärt mej lite annat nytt denna vecka.. men de får ni se senare för nu bestämde internet sej för att sluta ladda upp bilder.. :( ska iaf försöka ladda upp detta inlägg som jag skrivit på nu i 1 vecka!!!!
-
ska försöka få upp en uppdatering imorgon om vad som hänt sen mådag! :)
-
<3 <3 <3 Jag är så lycklig just nu!

N som i njuta och november!

Ojh vilket väder vi har haft denna helg här i BCN :) underbart! efter en par mojiton och lite vin på fredan så NJÖT jag, Marie (en norsk tjej som också är Erasmus) och Hanna hela lördagen, först av lite promenad i stan och sedan av en kaffe nere i hamnen iklädda shorts/kjol och topp :) kan man ha det bättre en lördag i november?
-
På kvällen hade vi tänkt gå på beachparty (jo ja vet det är november men här i BCN är ingenting omöjligt) men efter lite funderas så beslöt vi oss för att gå till en bar bara vi tre och dricka lite vin i Gracía, ojh så vi skrattade och hade det trevligt! super mysig liten bar med tapas på menyn, vi delade på en tapas och en efterätt eftersom vi inte var så speciellt hungriga. SamSara hette stället och det placerade sig direkt högt upp på listan av mina och Hannas favorit ställen.
-
Ett av kvällens diskussions ämnen var vänner. vi diskuterade om olikheterna hemma i norden och här. Visst här är alla jättevänliga och man är välkommen med överallt, men som en kille härifrån sa; det är inte en vänskap på något djupare plan". nu menar ja int att folk här int har bästavänner och så men ni förstår. Samma kille kallade även oss nordbor för kalla eftersom vi inte genast öppnar oss för vilken mänska som helst, vilket ju är sant. Men vi satsar ändå på en äkta vänskap! Vi pratade vidare och kom in på ärlighet och tillit vilket ju är något väldigt centralt när det kommer till vänskap. En sak som verkligen skiljer sej mellan Norden och Spanien är just ärlighet och tillit. för att citera Hanna, hemma kan man be någon vakta din väska och de vill vakta den nästan mer än deras egen (gäller ju förstås inte alla men..), tappar du bort något kan du ofta hämta det på polisstationen eller få det tillbaka på annat sätt. folk är helt enkelt ärliga. här kan man inte riktigt säga samma sak om mänskorna. Det finns en hel del ärliga mänskor här också och vi har verkligen haft tur med vem vi har träffat :) men det är ändå ett ständigt återkommande diskussionsämne.
-
Idag började vi dagen med att njuta lite till i solen, vi gick till Parc Ciutadella med Hanna och satt på en parkbänk en stund, vi stod även och beundrade folk som dansade swing på en liten scen som finns i parken :) här kommer lite bilder från denna underbara stund!
Livsnjutare som vi är tog vi resterna av gårdagens kycklingsallad och gick upp på taket för att äta lunch i solen :) molnena kom skrämmande nära när vi hade ätit upp men vi bestämde oss ändå för att sola en stund på varsin madrass, dock med shorts och topp, inte bikini ;) när det ble för kallt och alla blåa hål på himlen var täckta av moln så gick vi tibax in i vårt lilla krypin. Kvällens program var flyttning, Marie flyttade nämligen idag till en ny lägenhet eller ett nytt rum, som är rymlig och fint :) så jag och Hanna lovade att hjälpa till :) Vi måste ha sett roliga ut då vi kom bärandes på en hel hög med saker (eftersom Marie ska va ett helt år så har hon ju en hel del saker med sej).
-
nu sitter jag bara här med min översvämmade hjärna igen! måst nog säga att det är konstigt hur många tankar som ryms in i denna lilla hjärna. Njuter lite av att bara sitta och drömma och låta tankarna gå som de vill :) snart blir de till att säga gonatt eftersom vi är lediga imorgon å har funderat på att ta en dagstur med tåget någonstans, får se vart rälsen tar oss!
-
Abrazos y besos!!!

ägna en minut åt de som står dej nära!

Kunde inte sova igår efter allt tränas så jag låg vaken och lyssnade på musik från min ipod. vet int hur det är med alla andra men iaf för mej så börjar tankarna snurra i allt högre speed då man bara ligger och stirrar in i mörkret. Efter Girona helgen så har ett samtalsämne hakat sej fast i min hjärna, nämligen familjen! Familjen är väl det absolut bästa man kan ha men ibland kan det också kännas som det värsta! Det är först när man inte längre har dem till hands dygnet runt som man inser hur mycket de betyder för en! och eftersom vi nu i min familj förtillfället bor på totalt olika ställen (jag i BCN, Pappa i Singapore och resten i Vasa) så kommer här nu några korta inlägg till er var och en!
-
Mamma!
-Känner mej som lilla Mia 5 år, som bara sku villa sitta i ditt knä och int behöva ta tag i någonting alls, samtidigt som ja känner mej som vuxen och självständig! Trots att jag saknat dej och våra söndagsturer med mommo till stenhaga (som nästan blev en tradition i somras) så känner jag att detta är något av det viktigaste jag gjort i mitt liv! Känns ändå OTROLIGT skönt att veta att du kommer hit om bara en vecka!! ush så ja längtar!
-
Pappa!
-Snart är det farsdag.... känns konstigt att du är där någonstans på andra sidan jordklotet och att jag är här! tackar dej för att du sa att jag sku fara hit om jag ens lite funderade på det, nu förstår jag varför du tycker så mycket om att resa runt i världen och se andra kulturer! förstår också bättre nu varför du vill testa på att arbeta utomlands! Visst va de tungt först när jag fick veta att din bostadsort 3 år framöver kommer att vara Singapore men nu ser jag även möjligheterna! och dessutom har vi ju inte sett varandra mycket nu heller så jag tror att när du väl är hemma kommer man att uppskatta det mycket mera! hoppas du trivs! Saknar dej!
-
Nicke!
-Okej en vecka sen ses vi! du kanske tror att din "storasyrra" (jo ja vet lillasyrra men ja går fortfarande på PF ;) trots att jag är i BCN nu) int sku sakna dej eller hur? men där tror du fel! de e konstit att man tillome kan sakna våra små gräl om bilen?? ja menar hur fungerar vi mänskor? tur är du ju kvar när ja kommer hem igen! å vem vet, vi kanske rent av kommer att ha samma kurser nästa år ;) så då blir du int av me mej i första tage!
-
Soffan!
-Det finns ingen annan mänska som känner en så bra som ens egen syster! saknar våra döda dagar framför disney channel med lite allt möjligt vad vi lyckats hitta i strandkvarnen! men du kommer ju också hit om en vecka å det känns super! då ska vi shoppa och prata å umgås å kanske rentav lite festa!! så kan vi handla lite halarmärken också åt oss alla tre (vi syskon) så att vi har något syskonmärke :) sku va roligt! Saknar även din förmåga att organisera! sku verkligen behöva den egenskapen jag me.. kanske har den till viss del men inte som du! Saknar dej!!!
-
Mommo!
-
Har inga stickor, inga garn å inga blommor här :( å jag saknar att kunna ringa dej på morgonen å bara komma upp på en kaffe utan att ha behövt meddela mycket mer på förhand! ska nog köpa mej lite stickor och garn snart för det kliar i fingrarna, och ja tänker på dej varje gång jag ser en blomma eller en buske som blommar eller någon annan växt! känner mej dessutom lite som du då jag går runt och fotar dessa blommor då jag råkar ha kameran med mej! Om jag får önska och du känner att du har tid sku denna lilla fröken verkligen behöva nya yllesockor till juklapp! jag vet att jag kan sticka dem själv men det är ändå inte samma sak som att ha ett par som du har stickat! Längtar till julen då jag får se dej! <3
-
Fammo!
-Hoppas du har fått mina kort! saknar ditt stora leende då man kommer på besök! saknar även den känslan som man har då man bara kan sitta hos dej och göra ingenting! Vi ska nog försöka få in lite fler kaffestunder på våren då jag kommer hem igen! SAKNAR dej min fammo <3
-
Moa!
-Jag kommer hem igen till jul..... å då ska vi mysa!! saknar dej ditt lilla svarta lurvmonster! <3
-
När jag väl hade kommit igång med mitt funderas så hölls ju tankarna förståss inte enbart sig kvar på familje utan de flöt även in på mina vänner! för vad är jag utan mina vänner? det är ju alla du träffat under ditt liv som format dej till den du är, varje mänska du sagt hej åt, pratat med eller kramat har lämnat ett litet spår i ditt liv! Detta var något jag insåg då jag kom hit till BCN, vem var jag när inte alla mina vänner fanns runt mej? Man tar sina vänner nästan förgivet så länge de finns där på några km avstånd.. men nu? nu har det ändrat! jag har iaf insett hur otroligt mycket mina vänner betyder för mej! här kommer några ord till några av er! vill int att nån ska känn sej bortglömd men om ja ska skriva ner alla här så får ja sitta LÄNGE! så ja hoppas ingen tar illa upp! Vet iofs att alla nedan inte äns kommer att läsa detta men iaf :)
-
Marie,Emilia och Jannika:
-behöver jag säga mer än lunch i Alexander, "ostochvinkväll", tacos, fnitter, kärlek? Ush va ja saknar er tjejer!!! ni sku bara veta! och det tar lite musten ur mej att veta att ja int får si er alla tre under jullovet!! bara så du vet Marie så har jag bokat in minst en heldag me dej!! Det är konstigt hur mycket mer jag saknar er nu än på sommarlovet trots att vi inte heller då bor alla på samma ort. I vår blir det sen desto mera kaffe på Wayne´s bara så ni vet!!!!! <3 <3 <3
-
Mia:
-Mia mia Mia (Mia min Mia) kan ju säg att ja saknar min andra hälft, min tvilling!! fö så känns de lite me dej! som om vi sku ha kännt varandra hela live fast vi bara ha känd varandra i ja.a lite på ett år? konstigt va? saknar dej snyggo mitt!!! <3 men vi ses ju snart!!! ojh så glad ja blir bara ja tänker på de!!!
-
Ida:
-Balkongen, sol, äh ska vi ta en, fniss, gapskratt, tårar, kärlek! du och jag i ett nötskal!! Måndagsfunderingar!!! saknar dessa! säger bara tur finns de msn och fb! <3
-
Linda:
-Citymarkets parkering, chokladmousse (eller hu de nu skrivs) å slöas! eller vaför int isbitar, frusna jordgubbar, oboj och rostabröd mitt i natten? hur låter de?? <3
-
Bina, Sofia och Nina:
-Bina, tack för att du finns först å främst! det finns ingen annan som ja sku kuna sätt mej i en bil me en lördagskväll då alla andra super och kör runt omkring på vägar och gator mellan Vörå och Malax?? finns nog ingen som har en så bra myssoffa heller! Sofia, min kompanjon i vått och torrt! måst säg efter tre somrar me dej så sku vi klar va som helst tisammans! Nina, lilla Nina, du e nog min lilla lets go crazy vän! vi ska fortsätta me de då ja kommer hem! röd apa, gul apa och grön apa! det är ni det!!! och blå är jag!!! :) jag ser framemot att spendera mer dagar i kollektivet med er då jag kommer hem!
-
Chriso och Svaije:
-Ni vet båda två hur mycket ni betyder för mej så nu kommer bara en liten uppmaning till er söta! Ta han om chucksen!!!
-
Anna:
-Ta på dej en kort klänning, sätt dej i en bil utan luftkonditionering, kör till IKEA, bestäm dej för att handla något tungt och stort från hyllan längst ner, böj dej ner så kjolen åker upp just då en lagergubbe går förbi! bästa receptet på ett gott skratt!!! saknar våra tjej utflykter :) vi måst planer in en till sen senare i vår :) ser framemot att fira nyår me dej <3
-
Sofia:
-ostochvinkvälls picknick på vardagsrums golvet! det var en hit de! vi måst ha fler sådana då ja kommer hem! här kommer en liten hälsning till zacke också! Zacke,  va snäll me mamma och så ska vi ha en busdag du och jag då jag kommer hem, visst :) saknar er två!
-
Jonne:
-saknar våra sitta uppe å tala kvällar, det e häftigt hur mycke vi ha gått igenom tisammans! du e lite som en extra bror ti mej! saknar dej vännen <3
-
Cecci:
-Blöjisen!!! ojh hödu!! nu kan ja no bara säga att vi ska så säkert åka till Spanien bara du å jag någon gång igen!! detta land påminner mej konstant om dej! det är lite som vårt land på nåt vis! <3
-
Christian:
-Min favorit granne!!! kommer nog aldrig att ha en lika bra granne! Bered dej på väldigt lång te stund då ja kommer hem! kanske int går att ta den på bryggorna som i somras men vem vet.. i pulkbacken kanske??
-
Nu när jag skrivit alla dessa kom jag fram till hur otroligt olika alla mina vänner är! ni är alla unika! ush ja vet ja låter så dramatisk men så e de! och det e de jag tycker om er för!
-
Jag tog mej även tid idag att posta några kort till några som jag tyckte kunde behöva en liten uppiggning i vardagen! Jag tycker att alla ni som läser detta ska sätta er ner och ta fram papper och penna å skriv några rader till någon som ni anser stå er nära! Det finns inget finare än att få ett handskrivet brev och definitivt inget mer personligt! det tar inte så länge och det behöver inte stå något speciellt bara en liten hälsing! vill ni göra det riktigt fint så sätter ni dessutom på ett frimärke fast ni kanske bor i samma stad och postar detta kort :) Snigelvägen is the way to do it!
-
Önskar ibland att man även sku kunna skicka post till de som inte finns med oss mera :( men man kan ju inte få allt! så ja tänker iaf ta vara på de underbara som jag har!
-
Sku basolut ha villa sätta upp bilder här också men som ni kanske förstått av tidigare inlägg så är vårt internet det snabbaste och smartaste just nu så det får gå utan bilder denna gång! hoppas på att budskape gick fram iaf!
-
SAKNAR!!!! <3
-
ps. bara så att mamma inte blir orolig, jag har det jättebra här, ville bara tänka till lite extra en stund och spendera några minuter på alla där hemma eftersom man inte gör det lika mycket som tidigare när man är här :)

Cocollona ;)

Nätet är fortfarande så slött att det inte går att ladda upp bilder här :( ni som är vän med mej på facebook kan kolla på dem där för efter några om och men fick jag iaf upp dem dit :)
-
Jag är bara för lycklig just nu!!! Mia kommer hit på besök 18-21.11 :D :D :D <3 ska bli så kul :) och nästa helg kommer mamma, syrran och brodern!!!! ska nog bli skönt att se lite ansikten hemifrån igen! 
-
I helgen var vi till Girona med Hanna och Alexis. Vi bodde hos Alexis kompis Lluis eller rättare sagt så bodde vi hos katterna. för Lluis sa att lägenheten är katternas och han bara bor där :) två söta katter var de! Lluis berättade om allt möjligt, bl.a om Cocollona som är en krokodil med fjärilsvingar. Denna kom till när en Nunna dränktes i ån i Girona. nunna utvecklade krokodilskinn och fjärilsvingar och man kan se henne ännu när det är dimmigt. en annan figur han talade om var en vampyr som gick omkring på Gironas gator på nätterna och gjorde fritsun på unga tjejer :) haha.. denna fanns tillome som en liten staty i Girona :) Han nämde även en varg med människoansikte men kommer int riktit ihåg vad det var me den.
-
Vi tillbringade fredagskvällen på ett festivalområde var de hade satt upp en massa bergochdalbanor, karuseller och liknande. Vi åkte i pariserhjulet och i krockbilarna! fyllechaffis var det här!! men gud så vi skrattade.! vi skrattade ännu på lördagsmorgonen så mycket att vi väckte killarna (kl 12.30).
-
Efter lite morgonmål eller rättare sagt brunch bar de av mot l´Escala, en stad vid vattnet! underbart beskriver denna upplevelse! trots att det inte var en av de finaste dagarna så var denna stad mysig och vackert placerad! vi vandrade runt en stund och åt sedan 3 rätters på en lokal restaurang, paella av två olika slag blev det, både en med nudlar och en med bläckfisk bläck. Vi vandrade ännu en bit längs stranden då vi gick tillbaka för att försöka minska våra nu väldigt uppsvällda magar!
-
När vi var tibax i Girona bakade Hanna och jag chokladkaka och sedan satt vi och kollade en Barca match på tv! vi begav oss även denna kväll till festivalområdet men vi var nog 4 trötta som med långsamma tunga steg gick omkring på området.
-
Söndagen tillbringade vi först i Girona, vi gick upp på en "kulle" och såg på staden så att vi nu iaf någongång sku ha sett staden i dagsljus. sedan var det dags att hoppa i bilen igen och köra till en stad, Basalu, längre in i Catalunyen. Denna medeltida stad var något jag inte sett förr! Staden trors ha kommit till kring 1073 men man är inte säker eftersom att det inte finns ordentliga dokumentationer om staden. Vi åt lunch och varsin glass innan vi fortsatte till nästa lilla stad. Denna var en stad vid ett bergsstup. skulle man gått ut ur ett hus på fel sida skulle man nog ha trillat rätt så långt ner! Synd att det hade hunnit bli mörkt redan när vi kom dit för utsikten blev nu inte så impronerande som den annars skulle ha blivit. Men kul hade vi!
-
Det var nog två trasor som kom hem på söndagskvällen! Vi satte oss ner på varsitt ställe i lägenheten och såg döda ut! och vi som trodde vi skulle orka med något halloween party ännu då vi kom hem! ojoj så fel man kunde ha!
-
Nu har man återfått energin och snart blir de body pump för hela slanten!

RSS 2.0