Midsommar!

Så var den över igen! Midsommar, nu får man sätta igång att tänka på julen! (eller så int) men visst e de så vi gör, efter julen vill vi ha sommar och midsommar och efter midsommar vill vi ha jul å snö? vi e allt bra konstiga vi mänskor. Leva i nuet e va vi borde göra ju!
-
Torsdag:
Sabina å Lina kom en timme förtidit ti jobbet så ja fick sluta redan 4 :D skönt eftersom de var en hel del ja sku hinna med innan personalfesten i replot. For ti minimani me pappa å ladda upp både i matväg och vätskeväg för hela helgen :)- fick en midsommar present av pappa, dvs. han betala allt ja handla :) tack för det pappa!! efter att ha packat påsarna fulla var de dushen och packandet som återstod innan min midsommarhelg sparkade igång på riktit.

Vad allt behöver man ha med då man inte vet hur länge man ska vara borta? en natt?, två nätter? tre nätter?? eftersom ja precis som många andra tjejer inte e så bra på att packa bara det lilla man behöver så bestod min packning, då ja var klar, av två matkassar, en bag me kläder, en påse med arbetskläder och skor samt sovsäck å dyna! Ja sku helt klart överleva hela helgen :D

Sen bar de av ti Replot :) Lämna bilen vi Aleksis föräldrar och hoppa på me Nina mot festen :) jag, Elin å Nina satt å njöt på bakgården med kalla cidrar/öl/groggar i handen tills de andra från jobbet hade stängt och kom till Elin :D Nu börja festen på riktit, grillning och ölspel var vad vi pysslade med under tiden hos Elin.

Efter att vi varit en stund vi Elin gick jag å Bina iväg till JPs där va Ryschon, Anna, Aleksi, Anneli och JP de hade öl/konjak/bastukväll så ja å Bina satt oss ner me dem en stund :) Sofia plocka upp Bina efter bara en liten stund och sedan forstatte de sitt firande i stan medans jag lämna i replot me skäribona :D Ja tror klockan va närmare 3 då Aleksi cykla hem mej på cykeln till honom å Anna :D eller ti hans föräldrar var ja fick låna lillebrors rum och säng för natten :) Tack för det :D
-
Fredag:
På fredag var de dags för villafest, vi packa in allt i bilen då vi vaknat :) körde via JP:s för att hämta min telefon som jag hade lämnat där på laddning kvällen innan. En glass hann vi också med innan vi satte oss i bilen igen med Ryschons villa som mål.
-
Väl framme vid hans villa flytta vi bara väskorna ur bilen till båten å sen bar de av rakt över till Emils villa var själva festen skulle äga rum :D Ela räkna snabbt då vi kom dit och kom fram till att vi sku bli närmare 20.. jisses va di hadd kämpa å laga fint! blommor å långbord va vad som mötte oss på villan :D
När alla var på plats blev de grillning och annat gott :D Drickaburkarna och flaskorna tömdes i takt med att fiilisen steg. Vi körde efter lite mer folk och fortsatte korka brukar och flaskor. Kring 1 på natten satte vi oss i båten igen och körde en sväng, hälsade på vid en fest några villor längre bort och vände sedan om och körde tibax :)
-
Väl tillbaka på villan flög tiden förbi och vips var de bara jag Ryschon och Emil som var uppe. vi satt på bryggan omringade av myggor! ja skämtar int om ja påstår att man kunde döda ca 20 myggor med ett slag mot benet. Det var sjukt va mycke mygg de var. När vi såg solen stiga upp och lysa mot Ryschons villa satte vi oss i båten och körde ut en bit tills vi nådde solens strålar och låg sen där å guppa på vattnet och såg på solen som steg upp och på regnbågen som bildades när solen mötte regndropparna :)
Efter en liten stund på vattnet körde vi iland, lämnade alla värdesaker och satte oss i gummibåten :) konstiga idéer man kan få sådär en 4/5 på morgonen. Vi rodde runt halva holmen och sedan in mot strand. Vid stranden trillade vi i. jag lyckades på ett underligt vänster stiga i land med ena foten men när ja svängde mej om insåg jag att Emil å Ryschon int hade haft samma tur som mej. De hade hamnat på lerbottnet och höll på att sjunka :) Emil hade dessutom lyckats ta i sej me handen och hade lera nästan ända upp till armbågen, innan vi hann kommentera detta hade han torkat sej med handen i ansiktet vilket resulterade i att han hade lera även där! jag skratta så ja trodde ja skulle storkna. Fick till slut upp Emil ur vattnet och kommenderade honom i sjön på andra sidan för att tvätta av sej! sen var de dags att söka Ryschons sko som hade fastnat i leran.. ingen lycka där inte. vi hittade inte skon! men sånt händer, vi fick oss iaf ett gott skratt :D
-
Sen var de nog bara bikinin på och i sjön på andra sidan för att få bort den värsta lerlukten från kropppen! De va varmt i vattnet, nästan varmare än i luften :D
-
Efter de blev de dags att sova. någon hade visst slocknat på min plats så ja tog min dyna som JP hade under huvet och min sovsäck som Ingman hade under sitt huvud och gick ut tillbax. vi bestämde oss för att chansa på att de sku finnas nån plats kvar på vinden så vi gick upp :D Vi sov 6 stycken ihopklämda i en 160 cm säng den natten, eller den timmen som återstod tills vi sku stiga upp!
Har nog inte varit så trött på länge som när Erikas väckarklocka ringde på lördasmorgonen. Sjukti i hela kroppen hade ja också men kul hade de varit! nu var de bara att packa ihop allt å laga sej iväg ti arbetet.
-
Lördag:
Jag å Bina hade bestämt att vi sku köra på en planlös helkväll. detta resulterade i att jag somnade på soffan hemma hos Bina, Nina och Sofia och sov där tills söndan. men tur var nog de för annars sku ja nog slocknat på jobbet.
-
Söndag:
Vi lagade mat me bina.. korv! de va ju trots allt midsommar ännu :D eller midsommarhelg rättare sagt :D sedan var de slöa på soffan som gällde. vi låg där å dega och sov om vartannat ända till 4 när vi hoppa i arbetskläderna och laga oss iväg till jobbet!
-
Efter några timmar i arbete så körde vi till Vistan för att inspektera simstrandsbottnet eftersom Bina skulle börja simskolan idag. De var kallt och ja sa att ja kan leka ett simskole barn som vägrar att simma pga de kalla vattnet så Bina sku få öva lite :D Till slut kom ja mej iaf i och de va nog skönt efter en svettig dag på jobbet :)
-
Ja tror att detta var den bästa midsommaren på LÄNGE!!! ser framemot nästa års midsommar redan nu :D men före de vill ja definitivt uppleva allt som komma skall innan de!!
sätter upp nå bilder bara ja hittar sladden så ja får in dem på datorn :D

Knasiga grannar!

Nu är klockan 00.30 å mina grannar satte just igång ett nytt världskrig.. de låter som tjejen sku komma genom väggen snart så som hon bankar å skriker! hoppas att grannarna på andra sidan i följande trappa är lika tåliga som jag, annars är de nog utsparkade inom en snar framtid.
-
Imoron e de torsda.. eller ja.a de e ju de redan nu. Då blir de personalskoj i replot :D man måst ju passa på att ha kul hela gänget från jobbet då alla är lediga på fredan :)
-
midsommarafton ska ja spendera me skäriboan på Es villa å sen på lördan å söndan blir de jobb jobb jobb!! å lite fest me B där emellan :)
-
Nu säger jag gonattinatt för att hinna sova några timmar innan jobbet kallar :D

Ligga å slöa!!

ligger å slöar i sängen å talar i telefon me min M!!! de finns int nå bättre än att bara få ligga å slöa på moron! Solen strålar på balkongen min så snart bara ja ha samla lite krafter ska ja ta på mej bikinin å lägga mej där ut å slöa iställe! Jobb 16.00-21 står på kvällens program så man måst passa på att njuta så länge man kan!
-
Nu blir de Winnerbäck ur högtalarna och kaffekoppen i handen på balkongen!  <3

En liten tur me båten!

Idag har ja invigit båtsesongen :) kallt men roligt beskriver väl den upplevelsen bäst!
Började dagen med att stiga upp 05.30 för att föra bilen till verkstan, snälla H plockade upp mej 06.20 vid verkstan å körde mej ti stan, ja slockna på sängen direkt ja kom hem, fullt påklädd. När ja väl vaknat några timmar senare insåg ja att i min lägenhet kan man inte bo just nu (pga klädhögar och disk) så ja satte igång att rensa upp allt kaos som ja lyckats fixa i min lilla 23,5 kvmetare. Syrran ringde och undrade om vi skulle åka å hälsa på en kompis som varit till sjukhuset så vi hoppa i bilen och tog hunden med. på plats fick vi rabarberpaj!!!!! Ett sommarmåste!!
-
Jag glömde helt bort tiden så när A ringde för att meddela att de var på väg efter mej blev de brottom, lyckades tima de så ja steg på vid Smarket och så bar de av mot verkstan igen :) bilen är nu fixad :)- för att öda lite extra tid innan båtturen tog ja en sväng till båda mina arbetsplatser :)
-
Plockade upp A och A och sen bar de av ti villan och båten! H, S å E kom också en stund senare :) Det var så najs att få vara ute me båten igen! tur hade vi H me som körde å A som navigera :)- tror inte ja behövde säga nåt mer än två gånger om hur vi sku köra :) Skäriboan kan no di!
-
Väl framme i stan ble de en öl på strampen å ja betala tibax mitt förlorade vad på en öl åt H.. surt då ja allti ska förlora då vi slår vad om nåt men vinna då vi inte har nåt i potten! De drog ut på tiden rätt bra och vi kom försent till minigolfen.. ups! tur är de sommar och ljust hela natten :)- M,N,B,E,C,A väntade på oss i vasklot och sen började sepelt.. gick ju inte direkt super men ja kom etta i min grupp :)-
-
Båtturen hem gick inte lika smidit, eller det gick smidit för oss men båten vi mötte i västervikskärgård gick de inte lika bra för, vi fick bogsera dem till stranden efter att de fått motorstop några gånger! men kul att man kan hjälpa till! och vem klagar när man får åka båt???
-
Efter allt detta båtfaras och minigolfspelas smakade det bra me lite värme i bilen och sen en amerikans pannkaka då man kom hem :)-
-
nu tar ja natten och imoron är de back to work!! men MIDSOMMAR på FREDAG!!!!

Trött

Villakvällen var super, eller natten hur man nu ser på de, vi grillade gott me A före pojkarna anlände och sen var de bastubadande och öldrickande som gällde. Synd var ju bara att pojkarna eldat bastun i ca 2 timmar så man kunde inte äns sitta ner på bastulaven eftersom det var så sjukthett i hela bastun.

Det blev hela två simturer för mej å Anna varav efter den andra så hade vi lyckats låsa ut oss ur bastun, båda dörrarna var låsta!! hur lyckas man me de??? jo man e två halvfulla tjejer som låser varsin dörr!! å sen går man ut å smäller igen dörrarna.. ja.a hur smart kan man vara? tur finns de nycklar :D

vi festade hela natten, tror vi slockna kring 6 på lördasmoronen, H å C me huvuna ihop i soffhörnet å jag å A i sängen!

lörda, sönda gick i arbetets tecken och sönda kvällen spenderades med A och This is it!

Ida har ja inte hunnit med nåt känns de som. tog en powernap hos mommo på soffan efter jobbet å nu är ja på besök i kollektivet :D movesen här går inte att toppa å ja slår vad om att mina skrattmuskler (magmuskler) kommer att vara sjuka imoron efter denna kväll :)

de blir att stiga upp tidit imoron, volvon ska på fixning ti replot å snälla H har lovat köra mej ti stan då han ska ti jobbet vilket betyder att ja ska vara vid Affes bilverkstad 06.20... men va gör man int för pappas bil???

på eftermiddagen är det båtköras och minigolf som står på schemat! har skrapat ihop ett gäng så vi lär väl ta upp halva minigolfbanan men kul ska de bli!!

nu säger jag gonatt å fortsätter movesen och skrattattackerna me tjejerna i kollektivet :D

<3

Heldag

hade heldag på jobbet idag, dvs 11-21.30 och är nu helt slut trots att vi inte hade så många kunder. Broschan hämta mej från jobbet och så for vi ti Amarillo me familjen - mamma och äta, för min del blev de chicken pocket och en stor öl! Imoron är de ledigt som gäller! ska och kolla på en lägenhet åt en kompis och sen på en åt syrran :) kul kul kul :) E ska med också för de bästa hon vet är lägenhetsvisningar och dessutom vet ja inte om  ja ser henne mer i sommar efter det för hon ska åka ner till södra Finland.
Efter allt lägenhetstittas blir det laxsoppa hos fammo och sen bär de av ut mot villan :D :D Jag å A ska handla ihop innan vi far så nu ligger jag i sängen å drömmer om getost och annat gott som man kan grilla :)-
Ska kolla om det kommer nåt på TV och om de har hänt nåt nytt på facebook sen blir de GOD NATT för min del!

Tillbaka till verkligheten!

Har haft två underbara lediga dagar, fullspäckade med en massa kul :) Imorgon är det back to reality som gäller, dvs jobb 11-21. Men på freda är det ledigt igen :)
Bestämde med A ida när vi höll på att packa upp alla hennes saker i A och A:s nya lägenhet att vi på freda skall göra nåt kul :) Har för några dagar sen bestämt me C att vi skall ha teatime på freda så nu blir de att köra ihop en massa kul till en och samma happening, dvs min VILLA :D
först funderade jag, A och C att vi skulle spendera fredagskvälle i Replot men efter lite eftertanke kom vi på att vi ju inte har nånstans att sova jag å A då om vi inte kör. så då kom vi på den geniala idén om att tälta på J:s bakgård. Sen slog det oss att de har lovat ösregn hela helgen och då kom vi på idén med min villa eftersom det är bilväg dit och alla ryms och sova där :) Nu är det bara att hoppas på att mamma och pappa är lika tända på idén som vi är :D
Sitter nu å myser i min tropiska lägenhet (fuktprocenten i luften ligger nog över normalt pga all upphängd tvätt) och ser på morden i midsommer. Ska koka mej en kopp TE för att återfå värmen i kroppen, cyklade just hem från A i bara tunika.... KALLT! de va ju varmt ida då ja cyklade iväg dit och inte hade jag trott att ja sku vara så länge borta :) men kul ha vi haft iaf :)
nu blir de teatime för lilla mej!
Gonatt!

LJUST!

Har varit ledig idag och tänker fortsätta med den lyxen även imorgon. :)
Tackar H för att han fixat min lampa ovanför matbordet :) nu är det LJUS i mitt "hus". Måst säga att det är till stor fördel med alla dessa händiga vänner :) C kommer och lägger upp hyllor och annat skoj då man handlat å H eller J fixar allt som har med elen att göra och sen har vi B som klarar allt från rensning av skräp till el till ja.a you name it :)
Som tack för besväret fick H lite plättar idag, känns alltid dumt om man inte betalar på nåt sätt även fast arbetet tog ca 5 minuter :) B fick även hon några plättar för att hon diskat åt mig :)
Handlade blommor med B från plantagen idag så nu sitter jag och njuter av mina nya rosa och vita pelargoner, dhalia och min söta lilla miniros :) Hoppas bara ja hittar ett bord till balkongen snart så jag har nån stans att sätta alla blommor, börjar vara lite fullt i lägenheten nu. 15 blommor på 23 kvm är kanske att ta i :D men vad gör man då man tycker om blommor och får en hel del nya helatiden från mormor som tar skott av sina (50-60) blommor för att ge åt mig :)
Drömmer om att hitta en liten blomställning till andra ändan av balkongen än var bordet skall stå, på den skulle jag villa ha en bogavill :D de är bara för fina och påminner så mycket om södern resorna som vi gjort me familjen.
Börjar ha alla skolarbeten klara nu, skall sätta in sista stöten och göra klart engelskan på fredag så kan jag ta sommarlov på riktit sedan :) eller ja.a om man nu kan kalla de sommarlov då man jobbar?!?

Handskrivna brev och skrivna skolarbeten

Gårdagen gick i brevskrivandets tecken! När ja att ja hade fått ett sms av min brevvän från Belgien! Han hade några minuter över och hade bestämt sig för att skicka ett sms eftersom tiden som det tar att skriva ett handskrivet brev som han brukar inte fanns. Det är konstit hur glad man blir av ett litet sms eller ett handskrivet brev! Det kan förgylla vardagen :)
När jag kommit hem hittade jag ett handskrivet brev på köksbordet av världens bästa "nu-som-då-inneboende"! Detta gjorde dagen om möjligt ännu bättre :)
Idag har jag ägnat hela förmiddagen åt skolarbeten som skall lämnas in före midsommar. Jag startade dagen med en skrikande väckarklocksväckning kl. 07.00, vem kan stiga upp utan att snooza lite? inte jag iaf så jag snoozade till halv 8, sen blev de fart på bruden! hoppade i kläderna och gasade iväg med bilen till MH Color för fixning! Har kört omkring med den tillbucklad efter krocken nu i nästan en månad så det var på tiden.
På vägen hem gick jag via minimani för att köpa lite nödvändigheter som tvättmedel och sköljmedel. Det blev en och annan mindre nödvändig sak också (färgpennor och en filt). Väl hemkommen satte jag igång med mina skolarbeten, har lyckats färdigställa skolarbeten för hela 15 sp idag så jag är stolt! Imorgon blir det att lämna in dem och fortsätta med två arbeten till :) sen är det SOMMARLOV!!!!
Nu har jag just bakat B:s smulpaj och packat ner i små askar så ja kan ta me lite åt mig å S till jobbet :) Måst säga att mitt jobb sku inte vara värt nåt utan mina arbetskamrater.! <3
Efter att allt blev klart med Barcelona har jag börjat värdesätta tiden jag spenderar med mina vänner ännu mera! Vänner är det finaste som man har här i livet!

Blogga!

Nu ska ja sparka igång mitt bloggande på riktigt :)
Igår lämnade ja in de sista papprena till Universitat de Barcelona :) och den 22 Augusti åker jag iväg. Ivern för utlandstudierna åker bergochdalbana men efter igår är den påväg uppåt igen :) kommer att vara hårt att lämna alla vänner kvar här och veta att man inte kommer att träffas före januari, men ja hoppas att jag inte kommer att ångra mitt val att åka iväg för lite äventyr i BARCELONA :)
har som uppgift från skolan att skriva dagbok varje dag om mina upplevelser av utbytet så min blogg kommer att fungera som denna dagbok, på så vis får ja två flugor i en smäll :)
men nu ska jag göra det mesta av sommaren och inte öda mer tid framför datorn när solen skiner och jag har ledig förmiddag, vilken ska spenderas me nära å kära i parken me lite KUBB :)
<3

RSS 2.0