Resten av Mercé

på fredagen sov jag lääänge! sedan gick vi ut för att träffa Hannas mamma och moster :) vi skulle hämta en plattång åt Hanna av dem men det tog sin lilla tid med allt å vips var klockan igen 22.00.. förstår int vart dessa dagar springer iväg? Vi ringde till våra vänner från katalanska klassen för att meddela att vi nog inte skulle infinna oss vid Barceloneta kl 22.00 ;) sedan gick vi hem för att byta kläder eftersom vi båda frös som aldri förr. tänk vi har nog blivit äkta spanjorer, fyrser i +20 och kommer försent nu som då!
-
när klockan närmade sej halv 12 och vi inte ännu heller hade kommit oss ur lägenheten bestämde jag mej för att gå till Shoko för att träffa Babsi en stund och sedan gå hem tibax. hanna stannade hemma eftersom hon kände sej förkyld och inte ville missa lördagen då vi skulle ut med Alexis och gänget :)
-
jag vandrade hem i regnet (ingen bra idé) kl 02.00 och damp ner i sängen!
-
på lördagen var det konsert nära sagrada familia som stod på schemat :) vi skrattade så vi höll på att vika oss dubbla då vi skulle ta oss till rätt metrostation :) av nån konsti anledning hade vi fått för oss att det var till just sagrada familia som vi skulle så vi tog metron dit för att träffa Alexis å gänget, väl där insåg vi snabbt efter ett litet telefonsamtal att det nog int alls va där vi skulle träffas utan vid en station längre bort! ojoj.. men tur hade vi inte gått ut ur metrotunneln ännu så vi kunde utan att behöva stämpla pånytt ta oss till rätt station :)
-
vi gick till konsertgatan för att se ett lokalt bänd som jag och hanna tyckte var rätt bra men tydligen ska man int tycka de ifall man fattar texten ;) men det svängde iaf :) och alla barn verkade digga dem :) efter att de spelat klart gick vi till en bar för att dricka lite innan nästa bänd skulle spela eller det spelade nog ett bänd där emellan också men Alexis sa att det inte var värt att se så det fick bli en Clara istället :)
sedan var det dags för det Scottska bändet som skulle vara kvällens höjdpunkt, nu joinade även Sabrina och hennes kompis oss! jag å Sabrina insåg efter bara några låtar att det inte riktit var vår musikstil så vi gick till ölteltet eller vad man nu ska kalla de.. ölområdet kanske och drack varsin öl. det var trångt och två killar lyckades hälla ut sina öl över mej! great! men nåja tur hade man svart klänning på sej så det syntes int så bra!
-
efter konserten gick Alexis, Albert, Cosimo, Hanna och jag till en pub för att dricka lite till.. jag å hanna stod över men vi satt med ända till 02.00 då vi bestämde oss för att söka oss hemmåt. vi var nämligen båda nu smått förkylda. Snälla Cosimo körde hem oss så vi slapp åka i de svettiga metrona! tack för det :)
-
på sönda tillbringade vi hela dagen med hannas mamma och moster som nu var sista hela dagen i Barcelona. vi började med att gå till Picasso musé för att se på konst! ojh så kulturella vi var! måst säga att det faktiskt var riktit roligt att gå omkring och se på hans konst. men desto längre fram i hans karriär som konstnär man kom desto underligare blev målningarna. vi funderade med hanna ifall han kanske var full eller nåt när han målade (knappast men det var vår trötta humor som satte igång igen)... måst dock säga att han målat en hel del fina tavlor under sina första år som konstnär. det senare är inte riktit min stil men kul att se alla iaf :)
-
efter detta blev de en metro tur till diagonal för att se på ett hus
kön int till huset var LÅNG så vi stod bara utanför och kollade på det, sedan åt vi lunch på ett mysigt ställe nära huset :)
-
klockan närmade sej halv 5 innan vi var hemma tillbaka så vi dushade och fixade oss för att sedan åka iväg med hannas mamma och moster till Espanya för att se fyrverkerierna och the magic fontens :) det var ett underbart fyrverkeri.. hela 30 min höll det på om inte 35 min tillochmed.. måste nog säga att vasas julöppning släng dej i väggen! detta var nåt magiskt!
efter detta blev de en sen middag i form av torillas för mej och hanna :D och sedan gonatt! nu var förkylningen ett faktum!
-
har inte blivit så mycket bloggat dessa dagar just pga det. är ännu förkyld men bara ja blir frisk ska ni få se bilder även från denna vecka :)
-
nu blir de idol å sen sömn så man inte är sjukare imorgon! Gonatt!

Mercé :)-

Före vi går in på vad allt vi sysslat med under Mercé (största festivalen i Barcelona) så ska ja skriva lite om Onsdagen som vi spenderade i Gracia :)
-
Silvia (en jättesnäll tjej som vi träffat under vår bildkonstkurs) tog oss med till Gracia, ett område några metrostationer från oss! vi vandrade omkring i området en bra stund och kollade på olika saker, gammalt som nytt, bl.a på ett mindre torg/ en öppning som är känd för just Gracia, det hette något i stil med diamond-square. det är även känt från en bok om en kvinna som är väldigt nertryckt av sin man.
-
vi satte oss ner utanför en kyrka och drack varsin klara eller clara vet int riktit hur de skrivs men det är iaf öl med citronlimsa i :D supergott! min nya favorit dricka... om man int räknar med dricka och frukter så måst ja säga att maten och råvarorna hemma smakar betydligt bättre än de gör här. vi har varit ute och ätit med Hanna tre gånger och alla gånger kommit fram till att maten vi lagar i lägenheten är mycket godare! godast hittills måst ändå vara våra rågbröds hamburgare med pestokyckling i :D MUMS!!! och nu undrar ni säkert ifall de faktiskt säljer rågbröd i Spanien, kan berätta att de gör de ej men Hannas mamma har hämtat mera rågbröd åt oss så nu klarar vi oss en stund igen :)
-
de var ett litet sidospår, nu tibax till onsdagen! efter att ha vandrat å på i Gracia en stund gick vi hem till Silvia för att se på hennes nya lägenhet. hon bor tillsammans med sin pojkvän samt hennes kompis med pojkvän :) det var en mysig lägenhet som de hyrt mitt i Gracia.
-
efter en liten titt och sedan en snabb tur till butiken satte vi oss på metron hem! det var två trötta tjejer som snubblade i säng och satte på ett avsnitt Idol... mitt i idoltittandet gick det upp som ett ljus för hanna att det ju imorgon är torsdag, det vill säga, hannas mamma skulle komma dagen efter :)-
-
efter att ha sitt så många olika lägenheter i denna stad har vi nu kommit fram till varför man i detta land har skorna på sej inomhus, det finns två orsaker
-
1. det är kallt på golven
2. golven är smutsiga och ojämna
-
tur har vi i vår lägenhet ett rent och jämnt golv men kallt är det så yllesockorna sitter på för tillfället :)
-
på torsdag sparkade Mercé igång! vi hade sista dagen på uni denna vecka och begav oss sedan ut på lite shopping för att ha nåt att ha på oss under helgen :) när klockan närmade sej 14 träffade vi Hannas mamma och moster, visade dem till hotellet. sedan gick vi ut på en liten rundtur med dem samt åt pizza i gamla stan nära oss! Hanna med sina fortsatte rundturen lite till men jag gick hem för att hinna sova en stund innan Mercé firandet började påriktit.
-
Vi hade bestämt träff me Babsi under arc the triomf kl 21.30/22.00, kan ju meddela att man börjar lära sej traditionen här så vi var nog mer sena än tidiga! vi gick hem via oss för att plocka upp Babis present, en marimekko börs! :) sedan fick Babsi låna en svart klänning av Hanna eftersom vi lovat Francesco att vi skulle klä oss snyggt så att vi senare på kvällen kunde gå till sutton club! vi var tre heta tjejer i svart som vandrade iväg mot la rambla i svarta klänningar några minuter senare med en Sangriaflaska i handen!
-
vi stannade för en konsert vid placa de jaume och fortsatte sedan mot la Rambla. väl framme träffade vi resten av gänget och satte kurs mot en annan konsert, det var folk överallt!! det var så härligt och stämningen var verkligen på topp!
musiken var bra och vi stannade en stund, när klockan sedan närmade sej 12 ändrade vi riktning och gick mot Gato Negro för att ta nåt att dricka innan vi fortsatte mot Sutton Club. Eleonora och Giulia svängde av på vägen och gick hem för att orka med resten av helgen! smart val så här i efterhand kan ja säga, fast ja skulle inte ha velat missa denna kväll för 5 penni! på Gato Negro träffade vi en del nya mänskor som vanligt :D det är kul med Barcelona, man träffar nytt folk alla dagar och överallt :)
efter detta blev de promenad till Sutton Club, även under denna promenad svängde några av, Kati och Guadalupe gick åt annat håll, så nu återstod bara jag, Hanna, Babsi och Francesco! vi slapp in före kön eftersom Francesco som vanligt var på listan ;) vissa tycks ha koll på de mesta!
-
det var en hel del folk inne och vi dansade och hade skoj en bra stund. när vi kände oss smått trötta med Babsi satte vi oss ner en stund för att tala ovanför vessorna, två tjejer i svarta klänningar ensamma på en soffa var ju kanske en hit i andras ögon för hela tiden kom de fram folk och pratade (män).
efter att ha festat och dansat till 3 så bestämde jag å Francesco oss för att gå hem, vi stannade och åt lite på en busshållplats och lyckades träffa några från katalanska klassen. jag fick den glada nyheten om att jag klarat katalanska kursen!!!!! JAG KLARA DET!!!! måst säga att de tjöööt i hela kroppen så glad var jag!
-
vi skulle alla med olik metron åt olika håll så ja satte mej som ensam tjej i en metro med bara killar :)- tur fanns de nåt att se på annars skulle denna tjej somnat direkt!
-
då ja  kom hem satt hanna och skrattade i sängen :D vilken kväll säger ja bara, vi kollade som vanligt igenom kvällens fotosaldo och skrattade gott!
sedan var de två tjejer som damp ner som två döda i sängen och somnade....
-
Vad som hände resten av helgen kommer imorgon, har nämligen lyckats dra på mej en förkylning och skall nu sova så att ja blir frisk...
GONATT

Lörda(sönda)Månda(tisda).....

Lörda!
-
SHOPPING, SHOPPING, SHOPPING!!!...
vi satte kurs mot stan kring 11 då vi hade vaknat :) Babsi joinade oss halvvägs och senare hängde även Sabrina på :) vi irra in å ut i en hel del butiker :) hittade inte så mycket men vi hade roligt. Vi åt lunch på Sandwishes and Friends, ett ställe som ja verkligen kan rekommendera.
-
mitt i allt shoppande kom jag å hanna på den utmärkta idén om att bjuda in babsi, sabrina och alexis till oss på ett eller två glas innan utgång på kvällen! det blev snabbt brottom eftersom vi insåg att klockan redan var mycket och vår lägenhet såg ut som om en bomb hade exploderat!!
-
alexis meddelande att han även tar med sej cosimo :D så vi skulle nu spräcka det tidigare rekordet på fyra pers i vår lilla etta med hela 6 pers hos oss!
-
här nedan kan ni se kvällens gång i bilder....
vi började med lite fördrink samt snacks hos oss...
sen bar de av till en konsert några gathörn bort... som ni ser var ingen speciellt nykter....
efter detta for vi ännu till ett disco i Badalona för att fira fram till 7 på morgonen! måst säga att detta nog var roligaste utgången hittills :)
-
sönda:
vi sov bort halva dagen pga en del sömnbrist.. sedan bestämde jag å hanna oss för att ta en powerwalk till Espanya för att se på the magic fontens, vägen dit var kul och vi skrattade en hel del. väl framme såg vi en häftig show med ljud, ljus och vatten!
-
vi kände oss nu lite piggare och bestämde oss för att även gå hela vägen hem tillbaka.. vi gick och talade.. utan karta.... så efter att ha promenerat i ca 30 min var vi tibax vid Espanya.. vi hade gått RUNT!!!! ja trodde ja sku dö av skratt, hanna såg uppgiven ut å det var nära att vi tog metron! men beslutsamma som vi var så gjorde vi ett till försök och hittade till sist hem efter en powerwalk på hela 3 timmar + den tid vi stod och kollade på the magic fontens..
kan bara säga att sängen har aldrig varit så skön som då!!!
-
på månda var det två suuuuupertrötta tjejer som masade sej ur sängarna för att ta sej till metron kl 05.15 på morgonen.. det var nu dags för en trip till Valencia med cosimo! eller massimo dutti som vi kallar honom. Vi var alla trötta hela vägen dit och jag sov nog största delen av resan. väl framme gjorde vi en normal mia å hanna och gick åt fel håll.. vi skämta bort det me sabrina genom att säga att det bara var för att få stanna en snygg karl på gatan och fråga om vägen! vi såg några fina gamla ställen och fortsatte sedan mot hamnen där vi såg några annorlunda moderna byggnader som mest liknade på rymdskepp!
inne i en saluhall
ett kvarter i gamlastan
rymdskeppen!
jag i Valencia
mera rymdskepp..
-
väl hemma igen var de bara att fylla i lite papper och sedan hoppa i säng för att orka upp till skolan på tisdag!
-
tisdag:
vi hade engelska 8.30 med högljudda klassen som vanligt! idag hade läraren tillome pauser då vi fick sitta och prata! gjorde en grupp uppgift med en spanskkille om multipla intelligenser. var rätt så svårt när alla spanjorer inte kan så mycke engelska.
-
andra lektionen hade vi gymnastik, vi ritade en männska på ett papper och skrev in olika kroppsdelar sedan skulle vi hoppa hage på kroppen och samtidigt säga de olika kroppsdelarna :D efter det hade vi lite klapp och rop övningar. var nog allt annat än gymnastik det kan ja säga men kul hade vi!
-
efter skolan for vi till Sabrina och lagade torillas :) GOTT GOTI GOTT GOTT!!! vi fick träffa en av hennes kompisar också :D det var kul. efter att ha ätit fortsatte vi till Jezzsi en bar där folk får anmäla sej å sjunga en i gången :D det var mysigt med lite live musik som omväxling. blir väl no till att göra om det igen nästa vecka. :)
-
vad som hände på onsda och vad som händer ida får vi ta senare.. nu skall ja ställa mej i ordning inför denna 4 dagars fest :) Mercé :D

freda först sen torsda.. eller hur var de??

Vi svängde visst om dagarna så på torsda for vi ut med katalanskaklassen och Babsi :) vi började kvällen på Gato Negro och fortsatte sedan till Sotavento vid port Olympic :D jag å hanna hade planer på att bara vara med på Gato Negro och sedan gå hem meeeen.. ibland blir de ju int som man tänkt sej!
-
vi måste tvinga oss själva att ta oss hem då klockan började gå över 2 eftersom vi hade lektion 8.30 på fredan!!! Tråkigt men sant!!!
-
efter hela 3 timmar sömn var vi uppe igen och klara för en dag i skolan.. måst säga att vi nog såg ut som två levandedöda! men vi orkade iaf följa med under lektionen :)
-
på kvällen blev de en låångt powernap för min del och sedan gick jag me Babsi på någon konsti utställning som di hade ordnat från hennes jobb! kan int påstå att den var i min smak men det var helt kul iaf! Det ÖSREGNADE och ja kan berätta att man fick många blickar då man sprang hem i regnet i kjol och småskor med tröjan över huvudet :D
-
väl hemma igen började vi dricka lite sangria jag å hanna :) vi fixade till oss och kollade på ett avsnitt idol.. så småningom började alla våra vänner som vi skulle ut med att höra av sej för att meddela att pga regnet kommer de inte heller.. så jag å hanna hoppa i träningskläderna och gick till närmsta butik och köpte vin samt frukter och grönsaker :) vi bänkade oss återigen i sängen med våra vinglas och satte på lite mera program från tv4-play :)
-
vet int riktit om vi har förstått ännu att torsdag är en vardag och freda är fest meeen.. här har ju nästan alla dagar varit fest så de e int så lätt!
-
men ja tycker definitivt att dessa sydeuropeiska mänskor borde lära sig att man nog inte är så söt att man smälter bort i regnet! fast inte kan man ju förvänta sig att de skall vara lika vana med att hantera alla extrema väder som vi finländare är :)

kaos -> klarhet -> BÄSTA dagen hittills

tisdag:
Vi satte iväg mot skolan med Hanna redan 7.30 på morgonen för att kolla in en kurs i gymnastik. väl framme vid universitetet hittade vi varken klassrummet eller några andra elever som skulle ha gymnastik. vi blev smått irriterade eftersom ingen av oss hade varit så värst pigg på att stiga upp när väckarklockan ringde 06.30....... meeen eftersom allt är lite annorlunda här i landet så tog vi det ändå med ro så gått de gick.
-
vi satt en stund och drack kaffe och gick sedan på följande lektion, bildkonst :) denna gång hittade vi rätt. Läraren talade endast Catalanska så vi förstod inte mycket meeen bildkonst är ju praktiskt så vi tänkte att det nog skulle gå bra iaf. efter lektionen gick vi till Carolinas kontor (internationella kontoret) för att fråga om kurserna och var vi hittar alla de vi sökt samt vad som var konstit med mitt learning agreement eftersom ja fått ett mail om att något var konstit där. vi satt och väntade LÄNGE!! sen kom Juliá och berättade att Carolina skulle bli lite sen så vi kunde komma till hans kontor istället :D
-
Måst säga att han nog tagit superbra hand om oss här! men håller fortfarande fast vid att allt är konstit och råddit på detta universitet.. men va ska man förvänta sig då universitetet har så många studerande samt så många anställda... Vi lyckades tillsammans med Juliá hitta kurserna samt deras tidtabeller så vi kunde göra upp vår läseordning. När vi väl var klara med detta gick vi tillbaka till Carolina och träffade henne angående mitt learning agreement. vi kom fram till att det var problem även med hannas och att alla andra ERASMUS studenter hade samma problem. så nu måste vi göra ett nytt med alla de kurser vi väljer!
-
Klockan 13.00 hade vi lunchdejt med Sabrina, en tjej från Tyskland som också är en ERASMUS på UB :) hon är jättetrevlig och vi satt och diskuterade en bra stund :D
-
jag och hanna beslöt att vi gjort tillräcklit för dagen så vi släpade oss hem för att ta siesta på taket (har blivit lite av en rutin nu). jag förstår faktiskt inte varför vi inte har siesta i Finland? man mår ju bara så mycke bättre då man får sova lite i solen på dagen också :D
-
Vet inte riktit vad vi sysslade med resten av dagen men på kvällen kollade vi ett avsnitt idol på tv4-play och sedan sov vi gott! måst säga att det var otroligt skönt att sova en hel natt för en gångs skull :D
-
-
-
Onsdag:
Hannas superunderbara tutor har bjudit in oss på lunch samt på middag idag så efter lektionen i engelska blir de Badalona och Alexis hem :)
men som sagt först Engelska; vi valde att engelska för att ha ett ämne som inte skulle vara lika svårt att hänga med i som alla de andra :D dessutom så tycker jag att det ska bli intressant att se hur man undervisar engelska i spanien med tanke på att ingen här talar det.. (men som vi lärt oss i finskan så finns de ju allti undantag ;) och tur är det). Det var ett himla liv under hela lektionen i klassen men vi kände ändå med hanna att denna kurs skulle bli super! alla verkade sociala i gruppen så det kommer nog inte att bli svårt att lära känna andra från den klassen :)
-
en sak som verkligen skiljer sej från den finska utbildningen är respekten för sina klasskamrater samt för läraren. varje gång som läraren vänder ryggen till börjar alla tala med höga röster samma händer när man skall presentera nåt i grupper eller om någon i klassen svarar på någon fråga. då börjar alla tala igen! men annars tycker jag att alla här är supersnälla och trevliga. trots att de flesta inte kan engelska så är de alla lika villiga att försöka hjälpa en om man funderar över något :)
-
hos Alexis var det männen (eller rättare sagt Alexis) som lagade maten! vi åt en lite av varje kan man säga :) vi fick även träffa Alexis kompis Cosimo som är lite från alla ställen :D (främst Italien och Barcelona meeen).
När vi hade ätit klart gick vi en rundtur i Badalona och sedan satte vi oss ner på en uteservering och drack varsin öl med citronlimsa i :D min nya favorit dricka..
Alexis kompis samt kompisens flickvän joinade oss och efter att alla druckit upp gick vi till deras ställe för att äta middag (märk väl att klockan nu var 20.00). Maten var klar kring halv 10 så ni kan tro att jag och Hanna var hungriga! Gott var de också!! så ett stort tack till Alexis som fixade hela grejen!
-
Här kommer nu en blomma från Alexis bakgård! tog bilden eftersom jag hört att min mommo nu också är en trogen läsare av min blogg och ett av våra gemensamma intressen är växter/blommor!!! så den här är till dej mommo!!
Jag kan int säga annat än att ja trivs superbra här!!
och i fortsättningen skall jag försöka skriva mer regelbundet.. men nu i början är det så mycket som händer så man hinner ju int sitta vid datorn!!
-
Ha det bäst!!!

Första dagen på UB

ojojoj!! kan säga er att de va två nervösa tjejer som ida satte iväg på varsitt morgonärende kring halv 10. Jag till posten och Hanna till butiken! 10.15 skulle Hannas tutor Alexis plocka upp oss me bil å köra oss till Universitetet!! tänk så snälla folk är :D
-
Vi träffa alla andra utbytesmänskor vid internationella enheten vid UB Mundet. Det var kul att se vilken salig röra av mänskor vi var. sedan följde en snabb info som varken jag eller Hanna hängde riktit med i. meeen som jag nu senare insett efter att ha talat me andra utbytesstuderanden så har visst ingen fattat nåt ? :P
-
Måst säga att vi på ÅA och överlag vi i Finland är betydligt mer organiserade än vad de är här.. men ett HÄRLIGT och GLATT välkomnande fick vi iaf!
-
Efter infon fick vi en snabb rundtur på området och sedan var dagen slut :D nu har vi hela veckan på oss att gå och se på olika klasser samt se vad de olika kurserna har att erbjuda och sedan i slutet på veckan skall vi lämna in våra slutliga val av kurser :)
-
vi träffa en tjej från Oslo som vi tillsammans med försökte hitta fram till kurserna på netet.. men det gick väl inget vidare!!! meeeen!
-
ikväll blir de Nasty Mondays med katalanska gänget :)- och imorgon väntar lunch me Sabrina vår nya och första vän bland de andra på UB :D

Torsda-Sönda

Nåja! om ja sku försöka ta mej tiden att hinna ikapp med bloggase nu! :)
-
På torsdag låg jag å hanna på playan hela dagen :) så skönt! läste lite på tent gjorde vi förståss också men ush så tråkit de e då de e så svårt! men lite lärde vi oss iaf. på kvällen kokade vi fisksoppa och ja måst säga att jag å hanna är bara bäst på att laga mat :)
-
Fredagen började vi med katalanska prov.. gick väl int riktit sådär super den skriftliga delen men den delen då man sku prata gick desto bättre :D för att fira att vi klarat av dessa två veckor gick vi på en liten shoppingrunda.. ble ju inte shoppat så mycke fö min del iaf men ett par skor för 14 € lyckades ja inhandla :D Hanna hittade desto mer :)
Väl hemma i lägenheten värmde vi fisksoppa och for sen ut på en länk längs stranden. det var så skönt att vara ute när klockan var lite mer och det inte var stekhett.
-
efter att vi kommit hem igen och dushat samt korkat CAVA flaskan började fixaset. måst säga att jag blivit en höjdare i att fixa mej långsamt! vi var nästan lite stolta då vi kom 4 minuter försent till vårt möte me resten av katalanskaklassen, eftersom nästan alla är italienare så hör det tydligen till att man ska vara sen... något som vi inte är bra på i Finland.
här kommer vällens händelser i bilder....
-
-
Det finns en hel del fler foton men de får ni se på fb och de värsta får ni se då ja kommer hem :) men you get the picture!! de va FEST!!
-
Lörda:
vi masa oss till stranden me Hanna på morgonen och sedan låg vi där som två döda sillar. Krapula? JAVISST!! även Babsi joinade oss på stranden senare :)
När vi kände att vi funnit tillräcklit med energi masade vi oss hem för att dusha och fixa till oss. Igår var nämligen Kataloniens nationaldag!!
Vi gick till Arc de triomf för att lyssna på en kosert me Els pets :D vår nya favoritbänd :)BON DIA!!! när vi gick därifrån för att äta tapas mötte vi två spanska killar, den ena från BCN och den andra från Madrid. Ingen av dem kunde engelska men på nåt vänster kunde vi ändå sitta och tala me dem ända till 3 på natten :D kul var det!
-
idag har vi slöat! kollade lite filmer så som sällskapsresan och up int the air :D ingen orkade kocka så vi åt varsitt ägg och lite tonfisk samt de grönsaker som vi nu hittade i kylskåpet! sen var det dags för städning! jag moppade tillochmed golvet :D så nu är här snyggt! vi ska nu med hanna försöka matcha lägenheten så dushen nästa!
-
kram på er där hemma som läser detta <3

Day 11

Onsdagkvällen:
-
Vi träffade Babsi vid arc de triomf vid halv 11 tiden och gick sedan mot port olympic och SHOCO! Shoco är en bar som på onsdagar har gratis inträde fram till 12.30 och så får man dricka så mycket heineken man kan på en timme (mellan 11.30 och 12.30) för 5 €! lite likt till vår Ollistisda hemma :D lär helt klart bli en vana att gå dit på onsdagar förutsatt att man inte börjar allt för tidigt på torsda :D
-
jag och hanna med våra dubla heinekens :D
Heineken :D
Eleonora och jag
Babsi och Francesco
kön till pojkvessan var så här lång, konstant! till tjejvessan var kön lika me noll! bara att gå rakt in å göra dina behov utan att behöva köa! allt annat än i Finland :)
Kati, jag och Nabil :)
-
Nu står Hanna och väntar på mej, så vad som hände på torsdan och fredan får ni veta senare i natt :D

DAY 10 & 11

Tisdag:
-
Dagen började åter igen med en promenad till universitetet för att åter igen sitta 4 timmar och lyssna på katalanska! Isolda, vår lärare, har nu hittat en film där de använder de olika katalanska fraserna och verben som vi går igenom så vi ser varje dag på ett eller två avsnitt från den :) Diugi diugi! :D säkert gjord nångång på 70/80 talet men det gör det hela mycket roligare :)
-
efter 4 timmar på skolbänken tog jag och hanna metron upp till vår fakultet för att se om vi kunde hitta juliá font, vår kontaktperson i Barcelona. han var ju ,som man kunde gissa, inte på plats när vi kom dit men det var kul att se var vi kommer att studera från och med nästa månda :)
-
efter vår lilla trip var vi dö hungriga så vi handlade mat (två hela påsar med grönsaker och frukt). sen gick vi hem och skar ihop en sallad åt oss med avocado och fetaost :) nam nam nam! måst säga att vi är ena superbakockar jag å hanna :D
-
hanna gick iväg för att träffa sin tutor kring 7 å då startade jag en liten miniförfest fö mej själv i vår lägenhet :D fixa håre å digga ti gamla svenska låtar :)
-
här kommer nu gårdagens kväll i form av bilder!
Giulia, Kati, Francesco, Jag
Francesco, Kati, Giulia, Hanna
Fransman å fransyska :)
Jean-Michel, jag, Hanna, Kati, Giulia
Eleonora, Giulia, Kati
Eleonora och jag
Gamla stan på natten!
på andra sidan denna "öppning" bor vi :)-
Onsdag:
Idag var det tungt att sitta på skolbänken, halva klassen såg död ut och ingen sa just nånting under hela lektionen. Vi såg som vanligt på diugidiugi!
-
efter skoldagen gick jag å hanna till cort de ingles för att fylla på prepaid korten :) det tog oss en stund att hitta rätt men väl uppe på 7e våningen fick vi det fixat.
Hanna var bjuden på mat till sin tutor så jag vandrade hem själv och tog mej en wook på vägen! jag bara måste ju testa på hur det smakar och känns att äta ur en sådan här! (se bilden nere) det är ju sånt man bara ser på film! men gott var de iaf :D
-
nu ska ja ta mej en välförtjänt powernap å sen blir de lite katalanska läsas å sen ut på en eller två me en sali röra av mänskor!
Gonatt! <3

DAY 9

Gårkvällen slutade med en promenad till port Olympic var de hade salsakonsert :) alla dansade och hade skoj och stämningen var på topp :D
-
idag har vi som vanligt varit på katalanska kurs, vi förstod lite mera idag igen men vi var så otroligt trötta att man flera gånger höll på att somna på lektionen. halva lektionen idag spenderade vi tillsammans me två andra grupper i ett auditorium. en annan lärare höll en föreläsning om katalanska språkets historia och utbredning (om vi förstod rätt). Även här höll vi på att somna flera gånger. det är svårt att följa med och hållas vaken när någon talar ett språk du inte förstår och dessutom talar snabbt.
-
efter lektionen gick vi till Barcelona-homes för att få vårt nya kontrakt. Studiestöd och lön har man fått idag också vilket verkligen satt bra :) hoppas nu bara att erasmus pengarna sku komma så småningom också :)
-
då vi kom hem arbetade jag en stund med julkalendern till ungMartha och sedan slocknade jag. lyckades ta en powernap på hela 1 ½ timme :) oj så trött man kan vara :) vakna int äns fast Hanna var in och svängde! :)- men nu är man utvilad igen och har just fått i sej dagens dos av koffein :)
-
nu ska vi igen gå ut på vår lilla kvällspromenad!
-
en liten hälsning till alla er i Vasa, hoppas ni hade en super Gulisintagnig!!
KRAM

DAY 8

Gårdagskvällen gick int riktit som planerat men kul hade vi! Vi mötte Anna vid katedralen och började sedan vår jakt på tapasbaren som vi hade riktat in oss på. Vi irrade omkring på en hel del smågator i gamlastan innan vi hittade fram. väl framme tog vi alla tapasbarens specialpris, dvs 3 tapas och en drink för 9,90€. vi kom bestämde oss för att ta lite olika och äta av allas :D ja å drinken blev ju såklart en sangria, vad annars?
-
efter att vi tryckt i oss nästan all mat gick vi till Annas hostel rum eftersom hon ville lämna väskan hemma och sedan forstatte färden mot någon bar i gamla stan. vi såg säkert vilsna ut för en killa från Nigeria kom ut ur en bar och frågade vart vi sku. okej han kanske bara ville tala me nån men. vi förklara vart vi var på väg och han förklarade vägen till den pubben. sedan frågade han om de var okej att han å hans kompis hängde på så vi gick dit alla 5. efter en öl på Placa så fortsatte vi på en magners (öl blandat med citronlimsa) till en annan liten pub. sedan blev de gonatt för min och hannas del!
-
här kommer några bilder för att summera kvällen!
-
-
Idag har vi legat på stranden i 5 timmar eller sovit rättare sagt. denna gång var vi smarta och tog inte med några värdesaker. det mest värdefulla vi hade var vår katalanska kompendien. för vi gjorde faktiskt våra läxor sista timmen på stranden. Måst säga att detta katalanska språk är nog inget lätt språk att lära sig på två veckor!
-
väl hemma igen hade vi städning och matlagning på schemat så nu är det snyggt i lägenheten och våra magar är fulla av grönsakswook! Vad kvällen bjuder på vet vi ej ännu så det återstår att se!

DAY 7

Stranden <3
Igår efter jag slutat skriva gick vi iväg till metrostationen vid unviersitetet för att möta alla andra från klassen :) nästan alla kom inom loppet av 20 min så vi fortsatte till Francescos lägenhet. vi var nog ett rätt stort gäng från olika länder i Europa som skrattade och talade om vartannat på alla möjliga olika språk.
då vi for från förfesten tog i metron till barerna nära stranden, då vi skulle ta metron tog det lite längre för mig, josephe, matteo och en tjej från Polen eftersom tjejen från Polen inte hade småpengar på sig. detta resulterade i att vi missade metron som alla andra tog! :D det blev en intressant liten väntestund på 4 minuter då josephe och matteo inte talar engelska och jag å tjejen från polen inte talade varken spanska eller italienska. Vi använde händerna och det lilla vi lärt oss på katalanskakursen för att kommunicera :D det gick bra de också och ett gott skratt fick vi. på följande metrostation hann vi ikapp alla andra igen och sen bar de av till barerna :D Frencesco talade oss förbi kön som var LÅNG! väl inne var musiken så hög så man kunde nästan inte höra vad man själv tänkte. vi dansade lite och hade skoj hela gänget. vissa hade lite roligare än andra :D
När mina, Hannas och Marias öron inte klarade mer gick vi hemmåt längs stranden, vi hade först tänkt sätta oss ner på nåt lite lugnare ställe och dricka en drink var innan alla gick hem till sej men när vi väl kom till gamlastan så insåg vi att kl var nästan 4 och alla små ställen hade stängt så vi fixade en taxi åt Maria och sen gick jag å Hanna hem till oss!
Idag steg hanna upp lite tidigare än mej och gick till stranden för att sova vidare. själv sov ja då en timme till och sen tog ja en promenad i gamla stan och ti parken, efter att ha promenerat en stund gick även jag till stranden och njöt av solen! Vi träffa en tjej från Italien Barbara och en tjej från Finland Anna. Vi låg kvar där till 16 och sedan gick vi för att shoppa lite saker som vi kollat in men inte handlat direkt :)
-
Nu är vi i lägenheten igen och skall gå ut och äta Tapas med en Anna som vi träffade tidigare idag. Sedan blir de salsaklubb för min och Hannas del :D får se hur denna kväll slutar :D
-
Barcelona <3

DAY 6

Finally FREDAG!
Igår efter att jag slutat skriva hängde jag å Hanna upp tvätten, när man har en liten etta blir man proffs på att hitta alla möjliga ställen att hänga på så vår lilla datahörna såg ut så här under natten :
När alla kläder hade hittat en plats gick vi ut för att ta en kvälls coronita på nån lokal pub :D på vägen hem gick vi lite fel och efter några snurrar hit å dit gick vi tillslut mot rätt håll med huvudena före i varje korsning :) vi måste ha sett bra vilsna ut för när vi kom till sista korsningen före vår gata så kom två killar fram till oss och frågade på SVENSKA (skånska) vad vi sökte efter. vi svarar helt kallt att vi söker vår väg hem :D haha de visa sej att dessa två unga svenska killar var på jakt efter precis samma sak, nämligen deras lägenhet :) vi gick tillsammans en bit och kom snabbt fram till att vi nästan var grannar :) kul att man ser så vilsen och svensk ut att folk vet vilket språk de ska börja på då de talar med oss :) men kul hade vi iaf!
-
Idag började vi en, som vanligt, tung morgon med en nästan oöverkomlig väckning.. ush säger ja bara! morgonen är definitivt int min favorit stund på dagen! katalanska kursen löpte på som vanligt men ida förstod vi iaf lite mera :) å under pausen gick vi på kaffe med våra nya vänner! är inte riktit van med dessa italienska mäns vanor, dvs. de betalar för allt! så nu har jag efter mycket övertalande lyckats övertyga Francesco om att det är jag som bjuder han på kaffe nästa vecka!
-
efter skolan promenerade jag, hanna, maria och kati iväg till stranden, vi lyckades igen tappa bort oss i gatodjungeln men hittade ut och fram tillsist! det har varit över 30 grader hela dagen så efter strandbesöket har outfitten inne i lägenheten varit underkläder! Det kommer nog att ta en stund innan man vänjer sej vid denna värme! meeeen. som vår lärare Isolda sa så kommer kylan när det närmar sig oktober så vi lär väl int hinna med så många strandbesök!
-
-
nu har vi just ätit vår laxsallad och korkat vinflaskan för ikväll är det fest hos Francesco!!! mer om vad som hänt ikväll får ni veta imorgon! nu ska vi klä på oss och gå ut å ta en fördrink innan festen så att sminket å nydushaddoften int hinner rinna bort i denna värme!
-
<3

DAY 5

Nya vänner!
Idag sparkade den sociala sidan hos mej å hanna igång påriktit! vi har talat med nästan alla i katalanska klassen och efter en tung dag på skolbänken satte vi oss med batonger i parken tillsammans med halva klassen!
-
Maria   Hanna   Fransesco    Guadalupe      Jeulia
Efter vår lilla vilostund där fortsatte vi halva gänget till ett café för att få i oss dagens ranson av kaffe :D
Så klart blev det lite shopping idag igen me hanna å maria men ja köpte inget den här gången! duktit va :D
Måst säga att trots att ja inte har mycket att skriva och berätta ida så har detta vari en av de roligaste dagarna hittills :D vi har kommit vår klass mycket närmare och imorgon har Fransesco bjudit alla på fest så då blir de party party. Jag hoppas man skall få en till ny upplevelse när man entrar Barcelonas barer :)-
skriver mera imorgon om hur denna kväll framskridit samt hur morgondagen ser ut :)
saknar Finland men inte så mycket att ja skulle vara beredd att komma hem!
<3

DAY 3 and 4

Day 3: Räddad av en gurkburk
Dagen började som vanligt med en promenad till UB för lite katalanskainlärning. det mesta gick som vanligt förbi men flitiga som vi är med hanna så försökte vi iaf :) efter allt studeras blev de lite slappas på stranden och före de inhandla vi prepaid kort ti telefonerna, min nya nummer kan ni fråga på fb om ni anser att ni behöver det :)-
-
väl framme vid stranden slocknade dessa två trötta tjejer direkt med armarna om väskorna! trots att vi höll i dem vaknade jag av en smäll i huvvet då min gurkburk föll ur väskan, då var en kille i full gång med att sno min väska, tur att jag vakna för annars skulle nog allt vara borta ida. fick tibax väskan direkt utan motstånd av killen i fråga! så denna dag blev jag räddad av min gurkburk!
-
Efter denna lilla insident såg vi hur två killar flyttade sej närmare och närmare och tillsist började de tala med oss. det visa sej att dessa två hade åkt bil ner från london via nån festival i tyskland å nu var de på genomfart genom spanien. inga hottingar direkt men trevliga typer! efter ett litet tag kom vi på att fråga varifrån de var och de visade sej att de kom från Nepal. vi har nog aldri träffat mänskor därifrån förr!
-
vårt häliga kompendie som innehåller allt de vi ska lära oss under dessa två första veckor :)
-
-
Day 4: Bohem utan skor
idag tog vi metron till UB eftersom jag var halvdåsig efter gårdagens solsting och hanna var smått trött. första halvan av lektionen flög förbi utan att man förstod ett skvatt. i pausen fick vi en del förklarat av läraren och hon sa att vi måst fråga mycket eftersom alla andra i klassen talar liknande språk och på så vis har mycket lättare att förstå. vi talad även med några kurskompisar och bestämde oss för att gå till stranden imorgon hela gänget bara vädret är bra! för idag var de mulet med vissa små glimtar av solen.
-
efter att ha förstått en hel del mer under andra halvan av dagens lektion så gick vi glada iväg på lite shopping. jag blev några euron fattigare men ett par byxor, en blus, ett par shorts och en t-skjorta rikare :) måst säga att Zara nog kommer att bli min nya favoritbutik :)
-
vi insåg snabbt att klockan tickat och begav oss hemåt för att studera flitigt så att vi inte imorgon också är de enda som inte förstår. vi dumpade alla våra saker och gick till arc de triomf för att studera i solen, som nu valt att titta fram en stund. iklädda våra träningskläder (shorts & top) satte vi oss ner på en bänk mitt i parken. efter en stund kom en kille fram till oss, (rastaflätor, utan skor = bohemisk) och frågade om vi kunde lära honom något nytt.. i full fart med våra studier frågade vi om inte han istället kunde lära oss lite katalanska. :)- vi satt en stund och pratade engelska me killen och kom snabbt fram till att han var helt harmlös men inte kunde han katalanska.. :) så vi fråga varifrån denna europeiska kille härstammar och så klämmer han ur sej att hans modersmål är kinesiska????? WHAT!!! vi lärde honom lite smått på katalanska och sedan sa vi tack och hejdå! Kul me såna typer :D
-
nu sitter jag här i lägenheten vår och svettas! vi har fått nya grannar ovanför, två killar, vilka just stack in huvvet i lägenheten (eftersom vi har dörren på vidgavel så vi ska få luft) och hälsade :D jag blir allt mer kär i denna underbara stad som är full av öppna och glada mänskor alla från olika ställen i världen! ska blir så kul att se vad morgondagen har att bidra med :)
-
ps. frukt är billigt här, vi trycker säkert i oss ett eller två kilon per dag me frukt :) hanna handla just en hel påse full för 2 € :D hur bra är int de??
-
ha de bra alla ni där borta i kylan! 

RSS 2.0