kaos -> klarhet -> BÄSTA dagen hittills

tisdag:
Vi satte iväg mot skolan med Hanna redan 7.30 på morgonen för att kolla in en kurs i gymnastik. väl framme vid universitetet hittade vi varken klassrummet eller några andra elever som skulle ha gymnastik. vi blev smått irriterade eftersom ingen av oss hade varit så värst pigg på att stiga upp när väckarklockan ringde 06.30....... meeen eftersom allt är lite annorlunda här i landet så tog vi det ändå med ro så gått de gick.
-
vi satt en stund och drack kaffe och gick sedan på följande lektion, bildkonst :) denna gång hittade vi rätt. Läraren talade endast Catalanska så vi förstod inte mycket meeen bildkonst är ju praktiskt så vi tänkte att det nog skulle gå bra iaf. efter lektionen gick vi till Carolinas kontor (internationella kontoret) för att fråga om kurserna och var vi hittar alla de vi sökt samt vad som var konstit med mitt learning agreement eftersom ja fått ett mail om att något var konstit där. vi satt och väntade LÄNGE!! sen kom Juliá och berättade att Carolina skulle bli lite sen så vi kunde komma till hans kontor istället :D
-
Måst säga att han nog tagit superbra hand om oss här! men håller fortfarande fast vid att allt är konstit och råddit på detta universitet.. men va ska man förvänta sig då universitetet har så många studerande samt så många anställda... Vi lyckades tillsammans med Juliá hitta kurserna samt deras tidtabeller så vi kunde göra upp vår läseordning. När vi väl var klara med detta gick vi tillbaka till Carolina och träffade henne angående mitt learning agreement. vi kom fram till att det var problem även med hannas och att alla andra ERASMUS studenter hade samma problem. så nu måste vi göra ett nytt med alla de kurser vi väljer!
-
Klockan 13.00 hade vi lunchdejt med Sabrina, en tjej från Tyskland som också är en ERASMUS på UB :) hon är jättetrevlig och vi satt och diskuterade en bra stund :D
-
jag och hanna beslöt att vi gjort tillräcklit för dagen så vi släpade oss hem för att ta siesta på taket (har blivit lite av en rutin nu). jag förstår faktiskt inte varför vi inte har siesta i Finland? man mår ju bara så mycke bättre då man får sova lite i solen på dagen också :D
-
Vet inte riktit vad vi sysslade med resten av dagen men på kvällen kollade vi ett avsnitt idol på tv4-play och sedan sov vi gott! måst säga att det var otroligt skönt att sova en hel natt för en gångs skull :D
-
-
-
Onsdag:
Hannas superunderbara tutor har bjudit in oss på lunch samt på middag idag så efter lektionen i engelska blir de Badalona och Alexis hem :)
men som sagt först Engelska; vi valde att engelska för att ha ett ämne som inte skulle vara lika svårt att hänga med i som alla de andra :D dessutom så tycker jag att det ska bli intressant att se hur man undervisar engelska i spanien med tanke på att ingen här talar det.. (men som vi lärt oss i finskan så finns de ju allti undantag ;) och tur är det). Det var ett himla liv under hela lektionen i klassen men vi kände ändå med hanna att denna kurs skulle bli super! alla verkade sociala i gruppen så det kommer nog inte att bli svårt att lära känna andra från den klassen :)
-
en sak som verkligen skiljer sej från den finska utbildningen är respekten för sina klasskamrater samt för läraren. varje gång som läraren vänder ryggen till börjar alla tala med höga röster samma händer när man skall presentera nåt i grupper eller om någon i klassen svarar på någon fråga. då börjar alla tala igen! men annars tycker jag att alla här är supersnälla och trevliga. trots att de flesta inte kan engelska så är de alla lika villiga att försöka hjälpa en om man funderar över något :)
-
hos Alexis var det männen (eller rättare sagt Alexis) som lagade maten! vi åt en lite av varje kan man säga :) vi fick även träffa Alexis kompis Cosimo som är lite från alla ställen :D (främst Italien och Barcelona meeen).
När vi hade ätit klart gick vi en rundtur i Badalona och sedan satte vi oss ner på en uteservering och drack varsin öl med citronlimsa i :D min nya favorit dricka..
Alexis kompis samt kompisens flickvän joinade oss och efter att alla druckit upp gick vi till deras ställe för att äta middag (märk väl att klockan nu var 20.00). Maten var klar kring halv 10 så ni kan tro att jag och Hanna var hungriga! Gott var de också!! så ett stort tack till Alexis som fixade hela grejen!
-
Här kommer nu en blomma från Alexis bakgård! tog bilden eftersom jag hört att min mommo nu också är en trogen läsare av min blogg och ett av våra gemensamma intressen är växter/blommor!!! så den här är till dej mommo!!
Jag kan int säga annat än att ja trivs superbra här!!
och i fortsättningen skall jag försöka skriva mer regelbundet.. men nu i början är det så mycket som händer så man hinner ju int sitta vid datorn!!
-
Ha det bäst!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0