Flyttar!

Nu skall även jag flytta till papper.fi så ni hittar mig i fortsättningen på mias.papper.fi
Vi ses där!

tekniken och jag!

Har nu försökt att göra collage av de olika dagarna i Singapore meeeen... ja.a min dator tycker visst inte att det är så roligt så den strävar varje gång jag har kommit en bit på vägen. Skall nog sätta upp bilder men blir så många om jag inte gör dem till collage. Tog nämligen 700 bilder på resan... jaaa ja vet 700 är kanske liiiite mycke med tanke på att vi var på plats i Singapore 8 dagar, dvs. ca 100 bilder om dagen! Hela resan var häftig! Mycke svett och mycke skratt! :) ska definitivt ta en kamp me datorn och få collagen klara så ja kan lägga upp dem här
-
Nu har ja just kommit hem från mamma, skrev näst sista tenten för våren idag och har börjat på ett av tre inlämningsarbeten samt druckit kaffe me Ems på balkongen i solen! Skön dag med andra ord!
-
Ska plantera lite mårbacka pelargoner ännu ikväll och fixa lite annat till mammas födelsedag imorgon och sedan blir det att sluta dessa ögon som redan ser ikors!
-
Tur att solen skiner så motivationen iaf är lite högre än vanligt!

Singapore - Ni vet hur det går då jag reser ;)

Efter att ha varit på resande fot i närmare 17 timmar landade vi i Singapore. Ni kan tro att vi fick träna magmuskler och andra skrattmuskler när våra väskor till vår "stora förvåning" inte dök upp på bandet. Börjar snart tro att det vilar någon förbannelse över mig? Jag menar det är nu tredje gången på lite mer än ett år som min väska kom fram.
-
Sista flygturen (som varade i 11,5 h) flög vi med Singapore airlines, vilken betjäning säger jag bara! Eftersom våra väskor inte kom fram fick vi en överlevnadsbag som innehåller tandborste, colgate tandkräm, schampoo, tvål, nivea deodorant, hårborste, spegel, hudkräm och nattpaita (en stor vit t-skjorta). Ja och så en nagelfil :) jag menar en del av dessa saker har jag ju inte äns i min egen väska ;) så jag säger tack tack till Singapore airlines för sakerna. Om detta inte vore nog så fick vi även 120 singaporedollar var med mamma för akuta inköp av kläder :)
-
Nu sitter jag här på 48 våningen, 41 våningar ovanför simbasängen och har just ätit morgonmål/lunch (kl. är alltså nästan 3 på dagen här) och njuter! vi skall visst ut på lite upptäcktsfärd i huset nu med mamma och pappa och sedan blir det att avnjuta något kallt någonstans i denna storstad.
-
Pga att det är regnperiod här nu som bäst så får man njuta av solen (med några små moln som seglar förbi) så här på dagen för på kvällarna regnar det. Så nu blir det att hoppa i mammas shorts och gådagens topp och sen ska jag bege mig ut med mina föräldrar i storstan! eller ursäkta, pappas tillfälliga bostadsort! =)
-
Skall försöka lyckas få in några bilder här senare men tekniken är inte riktigt med mig idag!
Hoppas ni alla har det super där hemma! Saknar er! <3

Några bilder för att pigga upp

Ligger nu på min säng och försöker skriva skolarbeten, nybbeKonst är det som gäller idag. Har åstadkommit ett par sidor på snart 2 timmar hmm.. en sida i timmen, kommer visst bli en lååång natt det här. Tur skall Mia komma hit ikväll för att kolla Hockey med mig och sedan ska vi ha pyamasparty. Vad hon inte vet ännu är att jag nog får skriva skolarbeten under vårt pyamasparty men sånt är livet som "flitig" studerande.
-
För att pigga upp lite kommer här nu några bilder från Vappen...
-
Min outfit för kvällen
Dukningen, sittplaseringen i form av masker. På sidan som låg uppåt stod namnet på personen vars plats detta var och på andra sidan stod namnet på någon kändis, kvällens första och enda planerade lek, galen panna =)
Här ser man lite bättre bordsplaserings funktionen..
Plötsligt var jag på fest med allt från barbie och Kenza till Kaj Kunnas och Eric Saade ;)
Masken fick man ta av först när man visste vem man hade i pannan
Sen var det dags för förrätten, mitt sötsnyggo som tidigare under kvällen gick under namnet Kronprinsessan Victoria startade upp en tävling med sina närmsta bordsgrannar om vem som kunde få mest skaldjurspaj att hållas på kniven...
Även snaps stod på menyn och Finlandssvenskar som vi är sjöng vi förståss alla snapsvisor som vi bara kunde komma på
Efter att vi fått i oss även huvudrätten och snaps nummer två var det dags att vila på maten i soffhörnet
Folk intog nya platser och minglandet var i full gång igen...
Efter att alla minglat lite hit och dit var det snart dags för avfärd mot krogen men först en bild till från festen
Det blev Sky för en del av oss och här träffade jag på Kea, vi delade en kanna sangria i ett soffhörn innan vi fortsatte kvällen/natten.
-
Tror bestämt vi var hemma kring 3 jag och Jan samt hans två musketörer :)
-
Vill ännu bara säga tack till alla som var med och gjorde denna vappen till just en så bra kväll som bara vappen i sällskap av vänner kan vara!
-
Ett annat litet tack som jag skall tillägga här nu är ett STORT TACK till min "deltids sambo" Mia! Hon hade nämligen städat stora delar av min lägenhet då jag kom hem idag! Hur underbart är inte det. Jag har hört mig själv klaga halva dagen på hur jobbigt det är att ha skola från 9-17 och sedan måsta gå hem för att göra skolarbeten och innan det städa! Nu blev det mitt i allt inte sååå jobbigt. Bara lite ;) så tusen tack mitt sötsnyggo!
<3

Öda tid i datasalen, det var inte igår!

Att öda bort en håltimme på hela 3 timmar i datasalen var inte något jag gjorde igår! Hade nästan glömt bort hur mycket man känner att man borde göra men helt enkelt inte gör under dessa timmar framför datorn. Folk runt omkring skriver ped.fil arbeten, nybbe dagböcker och annat som även jag borde få gjort men... det får bli kvällens projekt tillsammans med storstädning och ishockey tittas. Det kommer ju Finland-Lettland idag så för ovanlighetens skull skall min TV få stå på ikväll!
-
Har just printat ut mina och mammas flygbiljetter så nu känns det om möjligt ännu närmare än det gjorde imorse. På torsdag 07.00 sätter vi oss med mamma på planet i Vasa för att mellanlanda i Helsingfors och Köpenhamn innan vi sedan följande morgon 05.20 landar i Singapore! IIIK jag börjar nästan vara nervös nu när jag tänker på det.
-
Nu planeras det fest och utgång här breve mig så jag skall koncentrera mig på det, går allt som vi vill blir det OllisTisda imoron!


Underbara MAJ!

Helgen var härlig och minnesvärd precis som den skall vara. Skall ladda upp lite foton så fort jag fått in dem på datorn. Vi avslutade även helgen med att besöka Maj-torget och äta lite bollglass för att sedan åka iväg till Mikael bara för att nästan storkna av skratt! Tänk så kul man kan ha pga av lite bindi reklam :)
-
Nu sitter jag här på sängkanten och njuter av de solstrålar som redan har hittat in till mig. Skall iväg på lektion om 15 minuter, Inklusion, kanske inte den kurs jag helst av allt skulle gå på just idag. Rättare sagt skulle jag helst bara vara ledig och njuta av solen i sällskap av Jan, men man måste studera lite också! Skall idag få veta hur jag skall göra med den lektion i Inklusion som jag missar när jag nu äntligen skall få åka iväg och hälsa på pappa till Singapore!
-
Kan int fatta att det har gått så snabbt, känn som en evighet sen jag och mamma bestämde oss för ett datum och nu är den dagen snart här. På torsdag åker vi iväg till Singapore och MIN pappa! Det som känns mest konstigt är att jag inte sett honom på snart ett halv år! Blir kul att åka nu så får vi fira oss alla tre lite :) Jag fyller nu på onsdag, mamma och pappa fyller båda två 19 maj, mamma fyller 50 i år så vi barn har köpt en liten sak åt henne som vi hoppas hon skall uppskatta :) Sätter upp en bild på vad sen då jag kommer hem från Singapore.
-
Nu skall jag skynda mig iväg till skolan så ja ryms in i klassrummet. Vi är tydligen sjukt många som går denna kurs!

RSS 2.0