Vi ska bjuda på nåt finskt ikväll ;)

Har lagat hemmalagad fisushot (fishermans friend och vodka) me Hanna som våra kära vänner snart ska få smaka på, även en påse salmiak som inte ännu hunnit ner i våra magar ska de bjudas på :)- Hoppas våra gäster blir glada ;) Hanna är ännu ute å ser om hon får tag på lite hård salmiak som vi skulle kunna laga till salmix men får se hur det går ;)
Have fun! =)

8 dagar kvar...

Nu har jag stirrat på denna tomma sida i snart 20 minuter.... finns inga ord kvar i mig, jag vill inte att detta skall ta slut... Jag skulle kunna stanna här minst 5 månader till. Denna stad som skrämde mig för bara 5 månader sen är nu ett ställe som jag kallar för mitt hem, jag kommer hem när jag kommer hit. Till och med min och Hannas lilla skrubb till lägenhet känns som hemma, till och med sängen som är så sned att vi vaknar i stort sett på varandra varenda morgon känns som hemma.
-
Jag tror att detta utbyte har varit jätteviktigt för mig, andra åker iväg till andra städer (kanske i hemlandet kanske till något annat land) när de börjar studera men jag valde att stanna i min hemstad, jag har med andra ord aldrig prövat mina egna vingar i en annan stad än den som jag vuxit upp i och som jag känner lika väl som min egen hand. Att se att jag faktiskt kan klara mig själv och bygga upp ett liv från grunden i en annan stad var jag känner en enda mänska har gett mig så mycket. Jag har lärt mig mer om mig själv än jag någonsin hade kunnat hoppas på när jag lämnade in ansökan om utbyte förra våren.
-
Jag är inte mera rädd för att leva någon annanstans än i just lilla Vasa eller i Finland. Detta utbyte gett mig ett behov, en inre dragningskraft att upptäcka världen. Jag vill ut och se allt, se hur olika kulturer fungerar, vad som skiljer sig så mycket från vårt Finland.
I höst blir det om det går som jag vill interrail me Ida, hoppas detta går vägen så jag slipper ut på Europas underbara vägar igen! Då blir det iaf ett besök tillbaka till denna älskade stad!! får jag välja blir det inte mitt sista besök till Barcelona! <3
-
En liten sak till dej Ida:
Do you believe in magic, in a young girls heart, how the music can free her whenever it starts......

Back in the game!

Jag vet att jag vari dålig på att uppdatera nu sista tiden men sånt händer.. Här har det hänt en hel del och det börjar kännas att det är lite kvar av tiden nu.. man tvättar lakanen för (förhoppningsvis) SISTA gången, men handlar kvarg för antagligen SISTA gången, man träffar mänskor för SISTA gången :( :( :(
-
När jag kom fram till Barcelona sent på kvällen 7.1.2011 var jag arg och slut, jag var två och en halvtimme senare framme än tänkt plus att min väska hade inte hittat fram, härlig start på denna månad...
-
.... MEN... inte ska man sörja, jag tog på mej vad jag nu hade kvar här i skåpen och traskade tillsammans med Hanna iväg till Princesa 23 ;) "Vårt vardagsrum" för att njuta av en Mojito. En lyckad kväll som började med att vi slapp in direkt trots kö eftersom en av bartendrarna sa att vi var me han ;) kvällen slutade bakom bardisken...
-
Lördag spenderade vi shoppandes eftersom jag ju inte fick min väska senare blev det att träffa några bekanta ansikten igen: Sabrina, Marie, Steffen, Philippos och Anne :)- Det blev en kväll i El Born!
-
Söndag ordnade jag och Hanna en sportmiddag, detta låter visst hälsosamt men det ända sportiga med denna middag var utstyrseln ;) Enda inbjudna som kunde komma på så kort varsel var Philippos så han fick avnjuta en avslappnad middag med mej och Hanna i vårt lilla krypin :) man kan nästan se det som en välkommen till området middag eftersom Philippos flyttade till El Born just innan jul :)
-
Måndag var det dags att ta tag i livet, det blev promenad i snabb takt. Det är tillfällen som dessa som man verkligen uppskattar denna stad! Min väska hittade även den fram under kvällens lopp. En te-kopp på Princesa hann vi även med.
-
Tisdag vaknade jag med ett levande batteri bredvid mej; Hanna hade fått feber... trots det var det back to the university som gällde. Bildkonst stod på schemat och vi fick en ny uppgift.. Lite samma här som hemma när det kommer till sista veckorna av en period/semester, sätt in lite nya större arbeten så här i slutet och gör det i alla kurser så studerande säkert har något att göra ;) Efter lektionen tog vi en promenad till stranden och satt ner i sanden eftersom det var 17 grader varmt ;) Senare på kvällen anlände även Babsi till vårt hotel bohembox för att övernatta några nätter :)
-
På onsdag hade jag en om möjligt ännu sjukare rumskompis, stackars Hanna orkade just och just röra sig. Jag steg upp och for iväg till universitetet för att gå på engelska: första engelska lektionen som verkligt gett mej något? vet inte hur det är med alla andra, ifall de bara är på sådan nivå att alla dessa högstadielika lektioner är vad de behöver men jag tror nog att de kunde behöva lite mera utmaning.
När jag kom hem tillbaka verkade Hanna må bättre och vi gick alla iväg till stan så att Babsi skulle få shoppa lite :) utan desto mera shoppande gjort men lite tittas i en å annan bok och lite småfnissas av tre fjorttis tjejer så gick vi hem tillbaka för att vila upp oss lite =) tror det här med siesta är något jag skall ta med mej hem ;)
-
Torsdag
Vi drog iväg hela gänget till Princesa för att "fira" att Babsi också var här nu, sedan bar det av vidare till Palace bar :)- även en hel del tvättas hann vi med eftersom vi på fredag skulle iväg till Porto för att spendera helgen =)
-
Fredag var det hejdå sägas till Babsi och sedan väskpackas och flygas :) Här kommer nu Porto helgen i bilder:
Lördag
Efter allt portvins smakas bar det av till baka till lägenheten och sedan vidare på middag till Leca de Palmeiras strand, därifrån drog vi vidare till en bar och sedan även till ett disco! fick oss några underbara nya vänner i denna stad!
Söndag:
Efter lite mera portvins provas blev det lunch med Antonio, Rita och Vasco vid ån och sedan filmkväll i lägenheten.
Måndag:
Tisdagen gjorde vi inte mycket annat än flög hem och sedan direkt till Universitetet...
-
Nu skall jag äta något och sedan blir det Gracia med några söta!
<3

RSS 2.0