Grisar i alla ära!

Jo ja vet att detta är mitt tredje inlägg idag men vissa dagar händer det helt enkelt mera än andra. Ska ju som ja nämde i mitt tidigare blogg inlägg vara lekledare på Zackes kalasdisco imorgon kväll. Fick som uppgift av Sofia att rita grisen till "sätt knorren på grisen" leken. Jag i min tur drog in min kaffegäst i uppgiften ;) Detta är resultatet... ja.a å ni ska veta att det är int så lätt att rita grisen!
-
Försök 1 (min första gris) med kommentar av kaffegästen att det ju liknar en katt...
Försök nummer två, kaffegästen bevisar att han kan bättre eller??.. coolare blev den iaf...
Försök nummer 3! (min andra gris) fick namnet DUGA!
Kan ju säga att ja int trodde ja sku spendera kvällen vi mitt köksbord ritandes grisar och knorrar men ojh va kul det var! Nu ska ja bara färglägga grisen och sen blir de sängen och sussa!
GONATT!

Inställningen är A och O!

Har funderat fram och tillbaka på varför vissa dagar kan vara så mycke bättre än andra när de i stort sett innehåller samma sak?! Kom idag fram till att det är inställningen som gör det! Bara för att jag vaknar av solen och tycker att det är det bästa sättet som finns (nästan) att börja en dag på, tror jag automatiskt att denna dag skall bli underbar! Det betyder också att den oftast blir helt sjukt härlig, då spelar de ingen roll att du råkar trampa i en vattenpöl med tygskorna eller att DVD-spelar inte fungerar eller att kläderna du vill ha på dej är i tvätten! Denna dag är ju perfekt iaf bara för att man då inte ser dessa saker, man ser de saker som är positiva t.ex att du träffar en vän du int sett på länge, du hittar billiga tulpaner på minimani eller du får sitta och sticka på din balkong i solskenet.
-
Börjar dagen däremot på ett mindre bra sätt, av väckarklockan, av ett surt samtal eller av något annat i den stilen, eller vaknar man helt enkelt på fel sida har man automatiskt den inställningen att denna dag kommer att vara skit. Då är det just den där förbannade vattenpölen som gör dagen skit eller det fakutm att du int får ut filmen ur DVD:n och du inser att filmerna redan är försenade och du får böter! Dessa saker präglar då dagen och de är de som formar den! Då spelar det ingen roll att du får ett roligt meddelande eller att de kläderna du vill ha på påriktit ligger fint vikta i lådan och bara är att ta på! De spelar heller ingen roll att du umgås me de mänskor du tycker bäst om! För den här dagen skulle ju bli skit så vilken skit dag det blev!
-
Jag har nu försökt att fokusera på de saker som gör dagen bra och visst mår man bättre av det. Kan ibland känna mig äckligt positiv och känna att jag behöver klämma in ett klagomål här och där men i stort sätt så känns det som om jag så småning om börjar lära mig att se det positiva i alla dagar! Jag menar nu int att man int ska ha dåliga dagar, för det måst man ha, annars uppskattar man int de dagar som är bra. men en hel dag behöver ju nödvändigtvis int bli skit bara för att det är mulet och du vaknar av att någon borrar hos grannarna!
-
Här kom lite onödiga tankar som ja behövde skriva av mig!
-
Vill även säga att jag idag kände mig som "mammas coola kompis" då jag var och köpte 9års present åt Sofias pojke Zacke! han ska nämligen ha kalasdisco imorgon då han fyller år! Cool som jag är har jag köpt en t-skjorta från Jack and Jones (ja vet att den förmodligen är aningen stor men de ska ju vara lite stort nu när han har gått in för dendär coola stilen med kedja i byxorna och lite häng) jag köpte även ett par pilotglasögon från H&M! Hoppas han gillar presenten :) Här nedan kan ni se t-skjortan och glasögonen!
för att int göra det hela allt för tufft så packade jag in presenten i ett aningen barnsligare papper ;)
men nu fick jag sista kaffebesöket för dagen så nu ska jag sluta skriva...
-
För er som undrar har detta alltså varit en mycket bra dag och som det ser ut lär den fortsätta i samma anda!

Kaffe me gamla och nya vänner är dagens tema!

Vakna som de flesta andra dagar av solen där en 8 tiden imorse! Låg en stund kvar i sängen för att inte väcka Mia som fortfarande låg och sov. Hon har sovit här inatt för igår hade vi först Ung-Martha träff och sedan hade hon och jag en traditionell MiaMiaMys kväll med stickning och surskorpor på tapeten! eftersom vi stickade till närmare halv 1, 1 på natten så kan jag ju int påstå att jag klandrar Mia som sov ännu kl. 8!
-
Jag låg där i sängen och fundera på vad allt jag vill sticka, så när jag sen steg upp en halv timme senare var stickningen det första jag tog i handen. Stickade en stund och kände sedan att jag saknade den stickning som jag har på gång hos mamma, nämligen ett par höga gråa yllesockor åt mig själv. Precis i denna stund säger syrran att hon skall iväg till minimani och behöver bilen, snabb som jag är hoppar jag i dushen och åker med till minimani :) Mia va inte heller hon sen på att följa med!
-
På minimani var ju förståss Nalle aloevera naturvitt slut! men jag fick iaf hem 5 andra garnnystan och två uppsättningar bambustickor samt en sopborste, shcampoo, balsam, wc-papper och lite morgonmål! Pensionär jag vet! jaa och för att pensionära till det lite mera köpte jag nya tulpaner till matbordet då jag nu ändå var igång!
-
Nu har jag och Mia suttit hela morgonen på balkongen i solen och stickat samt ätit youghurt med färsk frukt och druckit grönt te! vi har helt enkelt lärt oss att njuta som en pensionär fast vi inte äns har studerat klart ännu, men bättre att börja i tid än att börja för sent!
-
Dagens tema är kaffe/te med ny och gamla vänner! Började som sagt dagen med en tekopp med Mia på balkongen, nu blir det snart kaffe med Nico (och kanske Isa) på Waynes, senare skall jag även dricka en kopp med Chrisse som jag inte sett på evigheter och senare ikväll blir det tid för en kopp till... ;)
-
Här är en bild på mej och Nico då vi var på topp!!  (mike får vara med också, för han hörde ju ti vår trio)
-
Nu får jag sätta fart och på om jag skall hinna till Waynes i tid!
<3

Ett bra slut på en bra dag!

Ligger nu i sängen med ett flin som bara växer! Vilken dag det blev, vi sålde över 70 våfflor och Christian och jag hann med två tekoppar! Vi sku säkert ha hunnit med x-antal till om int jag kommit på att jag ju glömt att föra tillbaka filmerna som jag hyrde i söndast (makuuni). och jag som hade känt mej så dukti som betalat bort böterna och lånat nya filmer och så går jag å försenar dem igen! det borde  finnas förbud på lånekort också.... Nå ingen panik tänkte jag och tog fram filmerna, insåg snabbt att ena filmen ännu var kvar i DVD-spelaren och satte i kontakten för att kunna trycka ut själva DVD-filmen... inget hände, jag tryckte igen... inget hände... jahapp... Vad gör man då??? Christian dro ur sladden vi prövade ett annat uttag, ingen film kom ut ännu heller... DVD-spelaren var helt enkelt död som sten?
-
Kvinna som man är tar man då till verktygen! För ja äger ju faktiskt några verktyg! behövde christians hjälp för att få upp de första skruvarna men sen gick de lätt att skruva loss de andra själv. Efter lite fixas och trixas hade vi lyckats få ut DVD-skivan! Tänk som tur... hade redan hunnit få en kommentar av Christian om att jag nog måste lämna in hela DVD-spelaren till makuuni om jag ville lämna tillbaka filmen. Vi tackar Christian för den fina hjälpen!!!
-
Nu bar det av mot Makuuni (vinterjackan på och tjocka vantar, de e kallt ute), kastade nöjt in filmerna och vandrade vidare mot Ida :) Väl framme där kastade jag mej raklång på soffan och tittade på då Ida for omkring som den lilla energiknippe hon är och städade hela lägenheten!! Måst säga att det är en av mina favorit sysselsättningar här i livet, ligga på någons soffa, prata lite strunt, lyssna lite, prata lite viktigare saker och lyssna lite igen! Tänk att man kan bli lycklig av så lite! ett litet meddelande eller två på telefon gör ju int att man blir mindre lycklig direkt men det är en annan historia...
-
Kom mej äntligen upp ur den soffan just före 10 och promenerade sakta hem igen, passade på att ringa Bina och småprata lite, störde henne nog mitt i deras stora städning inför torsdagens och fredagens flytt men fint så tycker jag! alla behöver vi en paus ibland! Det var int äns tungt att gå upp för mördarbacken, ni vet den där Chriso bodde förr, den där man int för allt i världen kommer upp me cykel om det blåser äns lite.
-
Och nu ligger jag här i min säng, efter att ha ätit en surskorpa med ost på och njuter! fick även ett roligt samtal idag så det blir vikariat imorgon!! Va kan väl göra morgondagen bättre än de?, jo.o de fakutm att sen blir det Sy-fiilis träff (ung-martha) på kvällen hos mig och jag skall bjuda flickorna på svampsoppa och batong! De ni! de kommer nog att bli super! Men nog om den dagen, den får ni höra mer om imoron! nu ska jag sova så jag är en snäll fröken imorgon!
-
Gonatt på er!!

Vilken dag!!

Hade kamp med mina ögonlock igår kväll, efter att ha skrivit 12 sidor portfolioarbete och varit på aerobic till skolan samt avslutat det hela med en timme i badkaret så var det inte lätt att hålla sig vaken. jag satt och såg på klockan och önskade att den skulle ticka lite snabbare så att jag skulle få gå och sova! känns dumt att sova före 10. 10 före 10 fick jag ge upp kampen för då vann mina ögonlock! Somna innan granntantens klocka slog.! sjukt hur trött man kan vara!
-
Idag är jag desto piggare! Vaknade till de solstrålar som sakta men säkert började skina in genom mitt fönster och värma upp mina tår! Bästa sättet att vakna på måste jag nog säga! Och det blir int sämre av att Marie ha skickat och innan ja hinner upp ur sängen skickar även Ida och Bina :D Alla med lite olika saker att säga men lika kul för det!
-
Hoppa upp ur sängen och kände att denna dag kan ingen förstöra! Satte upp håret i en inbakad fläta (franskfläta) och vet ni, tillochmed den blev bra idag? skaka till lite morgonmål och snart ska ja till skolan för att steka våfflor i 2 timmar :)- Just nu känns de inte äns jobbigt att jag först skall gå via mamma och rota genom hennes skåp å se om jag hittar ett våffeljärn till!! Vi kan ju hoppas på det bästa!
-
-
det är klarblå himmel där ute och så långt jag kan se syns det inga moln! jag vet att detta betyder att det är kallt idag men vad gör de då man har solen! Och vet ni!? idag kommer även Christian hit på lite teatime, det var int igår! Sen han har börjat jobba och jag varit i Barcelona har vi inte hunnit med många testunder men nu ska det bli av!
-
Här kommer ännu en bild från hur härligt solen lyser hos mig idag! Njut lite ni också! och känner ni för det och befinner er nära Åbo Akademi i Vasa så kom in ti havtornen på en våffla mellan 12 och 14 :D 2 € per våffla med kaffe/saft!!
-
-
NJUT!!!!

Växlande solsken och växlande motivation men nu kör vi!

Vi tog i hand för någon vecka sedan på att nu denna vecka skall de börjas skrivas!!! Ringde Mia och skickade åt Chriso på fb idag då jag vaknat för att säga att nu skall de masa sig hit! här skall skrivas!
-
Alla intog sina positioner och nu är dealen den att vi skall skriva fram till klockan 15.00 efter att ha skrivit sen halv 11 (eller för min del sen halv 10) så tar vi nu en paus för att blogga, ja menar en paus i skrivandet för att skriva... Min lägenhet som plötsligt förvandlats till en skrivsal ser nu ut så här.....
-
Chrisos station = min säng, märk väl godisskålen.....
-
Mias station = halva matbordet , kolla in novell citronelle flaskan (vi matbordet är vi aningen nyttigare)
-
och slutligen min station = andra halvan av matbordet, kolla tekopparna och kannan!
-
Alla har vi våra knep för att höja motivationen men vill du lyckas med ditt skrivas, ring då in dina vänner, ta fram tekannan, kopparna och lite smaksatt bubbelvatten ja.a å kanske nån droppe kaffe också ;) de e ett vinnande koncept kan jag lova! Men nu tillbaka till skrivandet!!
-
over and out! <3

Pampas!

Så var pampas igång! Började torsdagskvällens firas med lite cupcakes och drinkar hos mej! Sedan bar det iväg över bron till tekniska för att delta i pre-pampas sitz =)
-
Sjukt kul!
-
Vi stannade kvar en stund efter sitzen på eftersläpp och sedan blev det Ollis :) Valomerkki kom nästan som en chock så kul var det! Hoppas det blir lika kul ikväll!
-
Vakna 9 imorse och hade två tjejer hos mej! en i sängen å en på golvet :) Jag skutta iväg ti Siwa för att handla mera ost eftersom vi lyckats äta upp hela osten på natten då vi kom hem ;) Hitta twister i frysdisken vid Siwa så handla även hem 3 såna som lite efterrätt efter morgonmålet :) NJUTER AV LIVET JUST NU!!!!!!!
-
Vi satte fart mot torget och pampas olympiaden... kallt!!! men kul =) Fast fart är nog fel ord... vi funderade hela vägen till torget hur vi lyckats gå hem utan att falla natten innan!? Det var ju glashalt! Stod och frös tårna av oss på läktaren men tur hade de ordnat med lite zumba för publiken så vi fick nog upp värmen till slut. Gav upp efter en stund och gick in till Rewellcenter för att hälsa på Ida =)
-
Då vi kom ut igen hade finalen satt igång så vi satt i solen en stund och sedan blev de PIZZAAAA!! och efter det dusch och sängen en stund :) nu sitter jag här hos Bina och funderar hur ja ska orka sätta smink i ansikte, har fiilisen på plats men kroppen är mör efter allt dansas och springas igår.
-
nu ska vi iaf med Bina hälla i oss lite vitaminer och sedan blir de att korka första cidern för kvällen, skumppa flaskan tömde vi på torget ;)
-
Hoppas denna helg fortsätter lika bra som den börjat! Vet iaf att den kommer att sluta bra, för på sönda blir de sängen och film för hela slanten!

Tog en liten paus för att landa, men nu e jag tibax!

Har nu landat helt och hållet i Vasa igen! Det krävdes x antal veckor, en årsfest och lite jobb för att komma in i vardagen här hemma igen, men nu känns det som om allt börjar vara som det ska :) Kan nog sitta och drömma om Barcelona ibland och jag vet att jag nog kommer att åka dit igen en dag. Men just nu är jag nöjd att vara precis här var jag är, nämligen här i solen iklädd bikini på min egna lilla balkong på 7 våningen trots att det är snö på marken!
-
Det har hänt en hel del här hemma så länge jag var borta men även nu sen jag kom hem, en hel hög av folk ja känner ska visst bli föräldrar?! =) när blev vi så galma?? Njuter lite extra mycke av de eftersom jdet betyder att jag får sticka och sy en massa småsaker :)- helt klart mina favoritsaker att göra eftersom de går realtivt snabbt så man hinner inte tröttna + att de oftast blir så himla söta :)
-
Det har ju även kommit en hel hög med nya ettor/gulisar (under hösten) till universitetet så nu har man några nya ansikten att lära känna igen! Nästa vecka får säkert fungera som skaka hand å lära sig namn vecka då det är Pampas å fest hela veckan lång! Tror i år att jag ska skippa tisdagen och syhfilis eftersläppet för att iställe ta en mjukstart på onsdag med så ska de låta på Ollis :) Torsdagen är den dagen som brukar vara bäst ja.a + lörda då! I år blir de sitz med Novia för min, Mia, Maries och Binas del :) ska bli kul, kom på här en dag att jag ju inte sitzat sen förra årets fastlaskiainen, det vill säga senaste år i Februari!!! ojoj! Vi får se hur den kvällen slutar! På fredag är det som vanligt lite olympiadtittas om man har orkat ur sängen tills dess och sedan mellan fest å förfest å mellanfest å förfest å sen 3 floor party på fontana(crystal och gringo)! Fredaskvällen brukar mest gå ut på att springa upp å ner i trappor och söka de man kom dit med bara för att springa om varnadra och sen inte hitta varann... men lite kul är det nog iaf :)
-
LÖRDAGEN, kör vi igång med en hejdundrans silliz vart alla kommer heldöda och sedan tar sin första för att vakna upp igen och ladda inför en svettig dag på ollis dansgolv!! från sillizen blir det raka spåret till Ollis sen hem en sväng där nångång för att äta och sen tibax igen!! På söndag dör vi!
-
Skakade hand med några igår om att vi skulle satsa på att skriva lite kandidat mellan pampas och den 16 april! hoppas det går vägen! borde verkligen sätta igång med det nu! Har bytt ämne så får börja om från början men nu har jag iaf hittat ett ämne som det både skrivits om förr och som jag själv är intresserad av! Önska mej lycka till!
-
Har börjat vårstäda på balkongen nu också och skulle så gärna villa lägga upp några bilder men kameran är hos mamma just nu! Även inne i lägenheten har jag planer på små ändringar får se hur de går med dem :) skulle igentligen behöva en större lägenhet men jag tycker så mycket om min lilla 24 kvadratare att jag inte är redo att byta ännu! Har definitvt för mycke saker iaf, tur får jag ju nu averka lite tyger och garn =) Ska gräva fram lite gamla mönster å se vad jag hittar på ( köpte iofs nya tyger och garn förra veckan å har planer på en tripp ti härmä me Mia inom en snar framtid men sånt e livet då man tycker om textilslöjden)
-
Kommer säkert att se ut som en röd kräfta ikväll ;) har suttit här nu en bra stund och ingen solkräm har jag, jag som bränner mej så lätt! Får hoppas att man inte är all för röd nästa vecka bara :D Snart måst jag sätta fart och på om jag ska va startklar för promenad halv 2 :D Ska ut å gå runt metviken med Cecci http://cecilia-carlson.blogspot.com :)
-
Blir det en lika fin dag imorgon tror jag bestämt jag ska bjuda tjejerna på frukost här på min balkong :D Det är konstit då man nu läser biämnen och annat splittrat i skolan så man ser ju inte varandra så mycket som man gjorde förr! Men man njuter desto mer av de tillfällen då vi alla har tid att umgås samtidigt! På tal om vänner så har jag även hämtat mina små kära grönväxter från mommo var de har varit på skötas sen jag for till Barcelona! Ojh det är så skönt att ha dem hemma igen! dessutom har de mått bra! de har vuxit så det knakar! Har ännu några kvar eftersom jag inte fick alla 8 med mej hem :) Jo jag vet att de var bara 7 när jag förde dem till mommo men snäll som mommo är har hon planterat en till av mina små favoriter så nu har jag 8 :D + att mina sant Paulior som jag lämnat åt sitt öde (för att dö) i lägenheten har vägerat ge upp så nu har jag 10 växter på 24 kvm... ren luft lär jag ju andas iaf!!
-
Blev inga bilder idag men ska försöka fixa några tills nästa gång! Kommer nog inte att blogga så effektivt men ett inlägg nu som då ska jag nog göra! Vet hur kul det är att sitta och läsa mina gamla dagböcker så jag måste ju ha något att fnissa åt om 10 år ;)
-
Nu ner på marken och njuta lite till av solen!!

RSS 2.0