Mercé :)-

Före vi går in på vad allt vi sysslat med under Mercé (största festivalen i Barcelona) så ska ja skriva lite om Onsdagen som vi spenderade i Gracia :)
-
Silvia (en jättesnäll tjej som vi träffat under vår bildkonstkurs) tog oss med till Gracia, ett område några metrostationer från oss! vi vandrade omkring i området en bra stund och kollade på olika saker, gammalt som nytt, bl.a på ett mindre torg/ en öppning som är känd för just Gracia, det hette något i stil med diamond-square. det är även känt från en bok om en kvinna som är väldigt nertryckt av sin man.
-
vi satte oss ner utanför en kyrka och drack varsin klara eller clara vet int riktit hur de skrivs men det är iaf öl med citronlimsa i :D supergott! min nya favorit dricka... om man int räknar med dricka och frukter så måst ja säga att maten och råvarorna hemma smakar betydligt bättre än de gör här. vi har varit ute och ätit med Hanna tre gånger och alla gånger kommit fram till att maten vi lagar i lägenheten är mycket godare! godast hittills måst ändå vara våra rågbröds hamburgare med pestokyckling i :D MUMS!!! och nu undrar ni säkert ifall de faktiskt säljer rågbröd i Spanien, kan berätta att de gör de ej men Hannas mamma har hämtat mera rågbröd åt oss så nu klarar vi oss en stund igen :)
-
de var ett litet sidospår, nu tibax till onsdagen! efter att ha vandrat å på i Gracia en stund gick vi hem till Silvia för att se på hennes nya lägenhet. hon bor tillsammans med sin pojkvän samt hennes kompis med pojkvän :) det var en mysig lägenhet som de hyrt mitt i Gracia.
-
efter en liten titt och sedan en snabb tur till butiken satte vi oss på metron hem! det var två trötta tjejer som snubblade i säng och satte på ett avsnitt Idol... mitt i idoltittandet gick det upp som ett ljus för hanna att det ju imorgon är torsdag, det vill säga, hannas mamma skulle komma dagen efter :)-
-
efter att ha sitt så många olika lägenheter i denna stad har vi nu kommit fram till varför man i detta land har skorna på sej inomhus, det finns två orsaker
-
1. det är kallt på golven
2. golven är smutsiga och ojämna
-
tur har vi i vår lägenhet ett rent och jämnt golv men kallt är det så yllesockorna sitter på för tillfället :)
-
på torsdag sparkade Mercé igång! vi hade sista dagen på uni denna vecka och begav oss sedan ut på lite shopping för att ha nåt att ha på oss under helgen :) när klockan närmade sej 14 träffade vi Hannas mamma och moster, visade dem till hotellet. sedan gick vi ut på en liten rundtur med dem samt åt pizza i gamla stan nära oss! Hanna med sina fortsatte rundturen lite till men jag gick hem för att hinna sova en stund innan Mercé firandet började påriktit.
-
Vi hade bestämt träff me Babsi under arc the triomf kl 21.30/22.00, kan ju meddela att man börjar lära sej traditionen här så vi var nog mer sena än tidiga! vi gick hem via oss för att plocka upp Babis present, en marimekko börs! :) sedan fick Babsi låna en svart klänning av Hanna eftersom vi lovat Francesco att vi skulle klä oss snyggt så att vi senare på kvällen kunde gå till sutton club! vi var tre heta tjejer i svart som vandrade iväg mot la rambla i svarta klänningar några minuter senare med en Sangriaflaska i handen!
-
vi stannade för en konsert vid placa de jaume och fortsatte sedan mot la Rambla. väl framme träffade vi resten av gänget och satte kurs mot en annan konsert, det var folk överallt!! det var så härligt och stämningen var verkligen på topp!
musiken var bra och vi stannade en stund, när klockan sedan närmade sej 12 ändrade vi riktning och gick mot Gato Negro för att ta nåt att dricka innan vi fortsatte mot Sutton Club. Eleonora och Giulia svängde av på vägen och gick hem för att orka med resten av helgen! smart val så här i efterhand kan ja säga, fast ja skulle inte ha velat missa denna kväll för 5 penni! på Gato Negro träffade vi en del nya mänskor som vanligt :D det är kul med Barcelona, man träffar nytt folk alla dagar och överallt :)
efter detta blev de promenad till Sutton Club, även under denna promenad svängde några av, Kati och Guadalupe gick åt annat håll, så nu återstod bara jag, Hanna, Babsi och Francesco! vi slapp in före kön eftersom Francesco som vanligt var på listan ;) vissa tycks ha koll på de mesta!
-
det var en hel del folk inne och vi dansade och hade skoj en bra stund. när vi kände oss smått trötta med Babsi satte vi oss ner en stund för att tala ovanför vessorna, två tjejer i svarta klänningar ensamma på en soffa var ju kanske en hit i andras ögon för hela tiden kom de fram folk och pratade (män).
efter att ha festat och dansat till 3 så bestämde jag å Francesco oss för att gå hem, vi stannade och åt lite på en busshållplats och lyckades träffa några från katalanska klassen. jag fick den glada nyheten om att jag klarat katalanska kursen!!!!! JAG KLARA DET!!!! måst säga att de tjöööt i hela kroppen så glad var jag!
-
vi skulle alla med olik metron åt olika håll så ja satte mej som ensam tjej i en metro med bara killar :)- tur fanns de nåt att se på annars skulle denna tjej somnat direkt!
-
då ja  kom hem satt hanna och skrattade i sängen :D vilken kväll säger ja bara, vi kollade som vanligt igenom kvällens fotosaldo och skrattade gott!
sedan var de två tjejer som damp ner som två döda i sängen och somnade....
-
Vad som hände resten av helgen kommer imorgon, har nämligen lyckats dra på mej en förkylning och skall nu sova så att ja blir frisk...
GONATT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0